El cinctorrà Josep Gisbert participa a la presentació del programa del PSPV per al món rural

401
PUBLICITAT

-Nota de premsa del PSPV-

El PSPV ha presentat el seu Programa de Govern sobre territoris rurals, en un acte organitzat pels secretaris de Desenvolupament Rural i de Xicotets Municipis, Francisco Rodríguez Mulero i Josep Gisbert, respectivament. En ell, es va comptar amb la participació de professors universitaris, agents d’ocupació i desenvolupament local com també cooperativistes, així com l’assistència de sindicats agraris, alcaldes i representants de diferents sectors. Josep Gisbert, secretari de Xicotets Municipis i Comarques, ha insistit en la capacitat de la xarxa i les noves tecnologies per a governar els territoris. “Els municipis han de formar una xarxa comuna per a poder tenir més competències” proposa Gisbert. I indica que ni la Generalitat, ni la Diputació, ni fins i tot les comarques són “els espais més propicis” i per açò proposa la creació d’unitats funcionals adequades per a “dotar-les de competències i construir un model municipalista valencianista”.

També ha demandat “un fons que equilibre les desigualtats entre el món rural i l’urbà” amb l’objectiu de posar aquests béns en el mercat i fer-los competitius. A més, ha indicat que seria important “catalogar d’alguna manera a aquells que siguen menys competitius per a ser compensats”. “El territori rural ha de ser tractat com un tot, per la qual cosa necessita de polítiques integrals i algun òrgan coordinador de les diferents accions sectorials per a aconseguir una visió de conjunt”, ha exposat.

Per la seua banda, el secretari general del PSPV-PSOE provincial ha insistit en la idea que “l’economia del futur passa per vertebrar el territori”. Així s’ha manifestat en la trobada organitzada pels socialistes en la qual han participat diferents col·lectius i experts. “No poden existir persones de primera i de segona fila, com tampoc han d’existir territoris més privilegiats que uns altres”, argumenta Colomer.

D’igual manera, Colomer ha incidit en la idea que la recuperació passa per equilibrar la balança que avui dia està perjudicant a les zones més desfavorides, al mateix temps que ha denunciat que “el PP és el culpable d’haver provocat aquesta situació” i ha corroborat que “els nostres territoris fa anys que estan guardant justícia”. Així mateix, Colomer ha recordat que “aquest govern és l’únic que ha retornat diners públics destinats a l’ajuda per al món rural”.

Finalment, el secretari de Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez, ha recriminat els “20 anys del PP fent una política totalment clientelar”. “El nostre repte és pensar en futur, que els nostres fills i les nostres nétes troben un territori rural viu i actiu”, conclou.