El cicle Diàlegs dels Ports comença demà

88
LA COMARCALITZACIÓ

El Centre d’Estudis dels Ports ha organitzat diferents activitats per a aquest estiu. “El cicle Diàlegs dels Ports. Estiu 2018” tindrà lloc a Morella amb la col·laboració de l’ajuntament de la localitat. Aquestes són les cites programades:

31 de juliol: a la Sala del Justícia 19.30 h: Diàleg sobre el treball de fi de grau en Ciències Polítiques i de l’Administració de Roger Carbó: La comarcalització al País Valencià: una proposta. Comparació dels casos de Catalunya i Aragó, 2017. Hi conversaran l’autor i Carles Jovaní, llicenciat en Geografia i doctor en Drets Humans.

1 d’agost: a la Sala del Justícia19.30 h: Diàleg sobre el llibre de relats: La síndrome de Lot, d’Anna Salomé; In Púribus Llibres, 2018. Hi conversaran l’autora i Guillem Calaforra, doctor en Lingüística per la Universitat de Cracòvia, traductor i assagista.

2 d’agost: a la Sala del Justícia 19.30 h: Diàleg sobre el llibre de Manel Martí: Matilde Escuder. Maestra libertaria y racionalista. Una historia de vida; Publicacions de la Universitat Jaume I, 2018. Hi conversaran l’autor i Joaquim Dolz, catedràtic de Didàctica de les Llengües a la Universitat de Ginebra.

3 d’agost: al saló de Plens 19.30 h: Diàleg sobre el llibre de Núria Sauch: Ramon Cabrera i el primer carlisme (1833-1840). Apunts sobre el general carlista durant la campanya del Maestrat; Editat pel Centre d’Estudis d’Avià, 2017. Hi conversaran l’autora i Conxa Rodríguez, periodista i especialista en Cabrera.

12 d’agost: a la Sala del Justícia 20 h: per a commemorar els 80 anys de la guerra civil: Diàleg sobre el llibre de Ricard Martí Primavera del 38. La guerra a les comarques dels Ports, l’Alt i el Baix Maestrat. Onada Edicions, col. Biblioteca dels Ports de Morella, 1; 2018. Hi conversaran l’autor i Josep Alanyà, historiador, canonge de la Catedral de Tortosa, arxiver capitular i director de l’Arxiu Històric Diocesà.

13 d’agost: a la Sala del Justícia 18 h: Diàleg sobre el llibre Aplec dels Ports. 40 anys d’història col·lectiva. Hi conversaran la coordinadora Violeta Tena i Joaquim Puig, president de la Generalitat Valenciana.

21 d’agost: a la Sala del Justícia 20 h: Diàleg sobre la revista Papers dels Ports, n.2 de la segona època, editada pel Centre d’Estudis dels Ports. Hi conversaran els autors dels articles: Marta García Monfort, Manel Martí, Julià Pastor, Pep Querol, Andreu Serret i Dolors Vidal.

26 d’agost: a la Sala del Justícia 20 h: Diàleg sobre la novel·la de Marta Tena Tots els colors del vent. Onada Edicions, 2017. Hi conversaran l’autora i Joan Carles Lleixà, historiador, coautor de Maquis, el puño que golpeó al franquismo.