El Centre Excursionista de Vilafranca, Medalla de la Vila 2020

71

El Centre Excursionista de Vilafranca rebrà la Medalla de la Vila 2020, segons s’ha aprovat en un ple extraordinari celebrat a l’Ajuntament de Vilafranca. L’alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, ha destacat que el premi s’atorga “per la seua trajectòria en els últims 40 anys i tot el treball realitzat durant aquests anys amb veïns de la localitat, col·laborant en la recuperació i marcatge de camins i sendes, organitzant excursions i campaments, donant a conéixer la naturalesa i el nostre entorn i sent pioners en el coneixement del nostre subsòl”.

El pròxim 8 de febrer tindrà lloc l’acte institucional de lliurament de la Medalla de la Vila. Serà a les sales gòtiques d’Ajuntament de Vilafranca.

El Centre Excursionista de Vilafranca va ser pioner en el marcatge de senderes de curt recorregut. La primera sendera d’aquestes característiques és el que uneix Culla amb Vilafranca.

La Medalla de la Vila es va instituir en 2014, quan la localitat va celebrar el 775 aniversari de la Carta Pobla atorgada pel noble En Blasc d’Alagó.