El Centre d’Estudis dels Ports presenta els «Diàlegs dels Ports Estiu 2020»

300
Diàleg dels Ports sobre el llibre L’esperit del temps de Martí Domínguez, a Vilafranca
Diàleg dels Ports sobre el llibre L’esperit del temps de Martí Domínguez, a Vilafranca

Les activitats no s’aturen a la comarca dels Ports per aquest atípic estiu. En aquesta ocasió és el Centre d’Estudis dels Ports qui ha programat un seguit d’actes per amenitzar el mes d’agost als pobles de la comarca.

Per aquest divendres 14 a les 19:30h, a la Casa Social de Vilafranca, hi ha organitzat un Diàleg dels Ports sobre la revista Papers dels Ports, n. 4 de la 2ª època. On dialogaran els autors: Josep Lluís Carbó, Julio Monfort, Òscar Pérez Silvestre. Es repetirà el diumenge, a la mateixa hora però en aquest cas a la sala del Justícia de l’Ajuntament de Morella. El diàleg serà amb Josep Lluís Carbó, Manel Martí, Julio Monfort i Julià Pastor. Aquesta xerrada també es realitzarà a Herbers on, el 27 d’agost, es tancarà el cicle de «Diàlegs dels Ports Estiu 2020». Serà a les 19h a davall de la plaça i hi participarà, a més dels autors dels articles, Joan Mauri, el fotògraf de la imatge de la portada i la secció fotogràfica de l’article que està dedicada a la localitat d’Herbers.

Una altra activitat del Centre d’Estudis dels Ports per a Morella serà el divendres 21 d’agost a les 19:30h al Teatre Municipal. Es tracta d’un diàleg sobre el llibre: Els bombardejos silenciats de 1938: Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, Vilar de Canes, Rossell i Morella de Pep Querol, Vicent Querol, Carlos Sangüesa i Ricard Martí (coordinador i autor). A Vilafranca es farà el mateix diàleg, el dissabte a les 19:30h a la Casa Social.

Finalment, el dimecres 26 d’agost a les 19h, a la sala del Justícia de l’Ajuntament de Morella, hi haurà un diàleg sobre el llibre L’Església parroquial de Sorita. Itinerari històric i cultural per Sorita i la Balma de Manuel Beser Jordà. Hi dialogaran Ricard Martí Morales (historiador) i l’autor del llibre.

A més d’aquestes activitats, durant el mes de juliol el Centre d’Estudis dels Ports ha organitzat altres actes amb nombrosa participació i, sempre, seguint les mesures de seguretat. Alguns d’ells han estat a Vilafranca, el Diàleg del Centre d’Estudis dels Ports sobre el llibre El Sàhara. La terra promesa.O, també a Vilafranca, la xerrada del llibre de Martí Domínguez L’esperit del temps. A banda, dels Diàlegs dels Ports el Centre d’Estudis ha dut a terme altres activitats com una formació en línia o Webinar per aprendre a ampliar continguts a la Viquipèdia. I, posteriorment, amb la col·laboració de l’Aplec dels Ports ha preparat una Viquimarató amb la qual s’ha aconseguit modificar, millorar i ampliar les entrades a la Viquipèdia que tenen relació amb la comarca dels Ports.

Viquimarató sobre la comarca dels Ports a Forcall