El Centre de Coordinació d’Emergències alerta del risc de ruixats i tempestes fortes a la Comunitat Valenciana

419
El Centre de Coordinació d'Emergències alerta del risc de ruixats i tempestes fortes a la Comunitat Valenciana
El Centre de Coordinació d'Emergències alerta del risc de ruixats i tempestes fortes a la Comunitat Valenciana
PUBLICITAT

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) ha emès, a través del Centre de Coordinació d’Emergències (CCE), un butlletí d’avís especial en el qual alerta del risc de ruixats i tempestes fortes a partir d’aquesta matinada.

Aquest avís s’ha difós a municipis i organismes amb competències en la gestió d’Emergències, al mateix temps que s’ha establit en el matí d’aquest dijous la Preemergencia nivell Taronja en el litoral sud de València i litoral nord d’Alacant, sempre sobre la base de la previsió efectuada per part de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) .

Des del Centre de Coordinació d’Emergències s’adverteix també d’una situació d’inestabilitat general amb el risc de pluges i tempestes de nivell groc en gran part de la Comunitat Valenciana prevista per als pròxims dies, amb la possibilitat que, entre el dissabte dia 8 i el dilluns dia 10 de setembre, es produïsca un empitjorament de la situació meteorològica, amb ruixats i tempestes que seran probablement fortes i fins i tot molt fortes o persistents i localment amb calamarsa.

Des de l’AVSRE es recomana als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguen la necessària atenció i seguiment de tots els avisos que emeta durant aqueixos dies el CCE de la Generalitat, amb la finalitat d’activar amb antelació els seus protocols d’actuació i establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits.

Per a més informació també pot consultar-se la web del 1·1·2 CV consultar ací i el compte de twitter @GVA112. En cas de produir-se incidències importants en qualsevol municipi, es recorda als responsables municipals que han d’informar al Centre de Coordinació d’Emergències pels canals habituals o a través del telèfon d’emergències “1·1·2 Comunitat Valenciana”.

Consells a la població

-Quan es notifique una preemergencia, procurar estar informat/a de l’evolució de la situació a través dels mitjans de comunicació.

-Allunyar-se de les riberes dels rius i barrancs i no romangues en els ponts.

-Informar-se de la situació abans d’iniciar un viatge. Circula preferentment per carreteres principals i autopistes. Utilitzar el vehicle sol si és imprescindible.

-No intente mai creuar un gual o un lloc inundat.

-Retirar els vehicles de les zones que puguen inundar-se.