El Centre Cultural Pinacoteca d’Onil acull l’exposició de maquetes de Lego de ‘Construeix Valors’

47
PUBLICITAT

– La mostra estarà oberta fins al dilluns 12
– Es podran veure els treballs realitzats per l’alumnat dels CEIP Mare de Déu de la Salut i el San Jaime

Ahir va tindre lloc la inauguració de l’exposició de maquetes de Lego creades per l’alumnat de cinqué de primària dels CEIP Mare de Déu de la Salut i San Jaime d’Onil dins del projecte ‘Construeix Valors’ de la ONGD Medicusmundi Mediterrànea. En la inauguració van participar, entre altres, l’alcaldessa d’Onil, Humi Guill Fuster; la regidora d’Educació d’Onil, María José Sánchez Docón; el primer tinent d’Alcalde, Marcos Pardines Benabeu; la tercera tinenta d’Alcalde, Cristina Bodí Juan; la Vicepresidenta de Medicusmundi Mediterrànea, Begoña Seguí Linares; i la monitora del projecte a Alacant, Tamara Mroue Cuenca. Tampoc van faltar representants dels equips directius de tots dos centres educatius, professorat, alumnat i familiars.

La ciutadania d’Onil té l’oportunitat de conéixer el resultat del projecte ‘Construeix Valors’ fins al 12 de juny en el Centre Cultural Pinacoteca. L’horari d’obertura és de dilluns a divendres de 9.30h a 14h i de 17.30h a 21h. L’exposició recull una selecció de les maquetes Lego creades pels xiquets i xiquetes. En elles es plasmen els coneixements adquirits pels i les menors sobre els cicles productius de la roba, l’alimentació i els aparells electrònics; i diferents opcions de canvi sostenible a les problemàtiques trobades en les diferents fases. A més de les maquetes, també hi ha una paret de solucions amb propostes sostenibles que anirà emplenant l’alumnat participant, així com les persones assistents, utilitzant com a eina els Objectius del Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030 de l’Organització de les Nacions Unides.

L’exposició de maquetes suposa la fase final del projecte ‘Construeix Valors’ amb l’alumnat dins de la metodologia aprenentatge-servei. I és que, els xiquets i xiquetes de les escoles participants d’Onil s’han format sobre els cicles productius amb materials explicatius adaptats a les seues edats, han treballat de manera col·laborativa en la creació de les maquetes i, ara, aquestes maquetes serveixen perquè la ciutadania puga adquirir aquests mateixos coneixements i, totes i tots junts, construir en valors.

El projecte està finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.