El CEIP El Romeral d’Alcoi visita l’exposició de ‘Construeix Valors’

46
PUBLICITAT

– El centre comercial Alzamora acull la mostra de maquetes de Lego fins al 26 de febrer

L’alumnat de segon i sisé de primària del CEIP El Romeral d’Alcoi ha visitat l’exposició de maquetes del projecte ‘Construeix Valors’ de la ONGD Medicusmundi Mediterrània. En la mostra, que pot veure’s en la planta d’oci del centre comercial Alzamora fins al 26 de febrer, es recullen els treballs realitzats pels xiquets i xiquetes de sisé del CEIP El Romeral i de cinqué de L’Horta Major de la localitat. 

“En l’exposició es veuen plasmades les diferents fases dels cicles productius de la roba, l’alimentació i els aparells electrònics, les desigualtats i injustícies que es produeixen a cada moment i possibles solucions de canvi sostenible a través dels Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030 de l’Organització de Nacions Unides” afirma la monitora del projecte Tamara Mroue. 

L’excursió a l’exposició és l’última fase del projecte en el centre educatiu. “En la visita l’alumnat participant coneix els cicles que no va tractar a l’aula i té l’oportunitat de valorar altres opcions de canvi per als problemes, ja que és el moment de conéixer la visió dels xiquets i xiquetes de l’altre col·legi” compta Mroue. A més, gràcies a les maquetes creades amb els materials interactius de Lego Educació es finalitza la metodologia del projecte, basada en l’aprenentatge-servei, i és que, “els i les alumnes veuen el reconeixement al seu treball, que està exposat en el centre comercial, i que qualsevol persona, qualsevol ciutadà o ciutadana, pot veure’l, aprendre i conscienciar-se gràcies a les seues maquetes i explicacions”. Així mateix, tot l’alumnat participant ha rebut un diploma en reconeixement al seu treball. 

El projecte ‘Construeix Valors’ és finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.