El CdT Morella-Els Ports i els plans de governança turística de les comarques interiors als pressupostos de Turisme 2022 per a Castelló

233
Francesc Colomer presenta els pressupostes de Turisme 2022 per a la província de Castelló

Es destinaran 1,5 milions d’euros a la formació a través dels CdT Morella-Els Ports i de Castelló.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat el pressupost de Turisme Comunitat Valenciana per al 2022 destinat a la província de Castelló, que serà de 17.339.250 euros.

Colomer ha destacat que “els pressupostos de Turisme de la propera anualitat a la província avalen un relat esperançador per a la província des del realisme, combinat amb la il·lusió” i que “creixen un 40% respecte als de 2021”.

La formació turística tindrà un paper essencial a través dels CdT Morella-Els Ports i Castelló i per als quals es destinaran fins a 1,5 milions d’euros. Alhora s’activaran fins a 8 plans de dinamització i governança turística al llarg del 2022 per als quals es destinaran fins a 640.000 euros. Aquests aniran destinats als municipis del Penyagolosa, Terres del Maestrat, Plana de l’Arc, Plana Baixa, els Ports, Espadà-Millars, Alt Palància i Alt Maestrat.

Des de Turisme es destinaran 1.041.650 euros per impulsar el Pla de Sostenibilitat Turística de Peníscola.

Una important partida d’aquests comptes anirà al Bo Viatgem amb l’objectiu “d’estimular la demanda interior, punt en que la província de Castelló ha de jugar un paper important”. S’estima que 3.150.000 euros arribaran a la província a través d’aquest bo.

Alhora es destinaran 728.000 euros per a la promoció turística, 317.200 euros per a producte i 3.842.800 euros per al màrqueting online i la informació turística. Un total de 4.888.000 euros destinats a la promoció de productes i destinacions de Castelló.

A més, es destinaran fins a 2.184.000 euros per a infraestructures turístiques que inclouen la senyalització turística, la reparació, el manteniment i la millora dels recursos turístics.

Per últim Turisme destinarà 20.000 euros aquest 2022 a la Fundació Síndrome de Down de Castelló per a formar professionals a través d’un conveni.

Per tot això Francesc Colomer ha assenyalat que “aquests pressupostos tracten de construir i reforçar la proposta de valor que té la província de Castelló amb la virtut de poder situar la proposta turística en la sostenibilitat, la descongestió i la singularitat d’un territori que té molt a aportar al turisme”.

A més, ha assenyalat que “la Diputació de Castelló ha presentat gran sensibilitat amb aquests fons i s’ha sumant atorgant la mateixa quantitat que la Generalitat per a la província”.