El castellonenc Jorge Rivera conquista el XIX Borsí Taurí de la Diputació

689
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

L’altre participant provincial, Marc Caro, va tallar una orella en una jornada que va servir de reinauguració del plaça de bous de Vilafranca

L’Escola Taurina de la Diputació de Castelló té el futur assegurat després que el castellonenc Jorge Rivera s’alcés amb el triomf en el XIX Borsí Taurí celebrat diumenge passat a la plaça de bous de Vilafranca. Un triomf fonamentat amb un excel·lent maneig de la mà esquerra i materialitzat a força de valor, tremp, col·locació i sentit de les distàncies i les alçades.

Marc Caro va ser l’altre provincial del cartell format per sis anolls de Germans Marcen Romero. Va saludar a porta gayola al burraco que va fer tercer. Després va estar vistós a la verònica i amb la franel va trobar l’acoblament quan va aconseguir embeure i dominar el geni del toro. Una estocada posterior va ser el passaport per tallar una orella.

La resta del cartell de la jornada taurina, que va servir també com a acte de reobertura d’una plaça en què la Diputació ha invertit 114.000 euros en l’últim lustre per la seva rehabilitació, el van completar el sevillà Jesús Cuesta i David Martínez, de l’Escola Taurina de Guadalajara.

Els dos últims vedells es van bregar fora de concurs com a intercanvi entre escoles. Jordi Pérez, de València, es va emportar un animal noblot amb el qual va apuntar molt bones maneres mentre que Elena Serrano d’Albacete, va demostrar la seva gran qualitat en algun natural llarg de fi estil.

El Borsí Taurí es va tancar amb una vaca de Germans Marcen amb la qual els joves Borja Coll i El Ceci van demostrar els seus avanços.