El Castell de Morella trasllada la seua entrada a la plaça de bous

108

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

-El castell estarà tancat demà a causa del trasllat del material necessari per a rebre a les visites
-Aquesta nova ubicació de l’entrada es posarà en marxa a partir del divendres 13 de novembre a causa de les obres del Parador de Turisme

El Castell de Morella canvia la ubicació de la seua entrada a causa de les obres del Parador de Turisme al claustre del convent de Sant Francesc, per on comencen les visites actualment. Així, a partir del divendres 13 de novembre, la plaça de bous albergarà l’entrada al principal monument de la ciutat. A més, demà el castell estarà tancat amb motiu del trasllat del material necessari de la recepció dels i les visitants.

La regidora de Patrimoni, Rocío Querol, ha destacat que “les actuacions dels estudis arqueològics del Parador de Turisme avancen i cal canviar la ubicació de l’entrada al Castell de Morella i que siga visitable mentre duren aquestes obres”. L’edil ha explicat que “actualment la visita al monument s’iniciava a través del Convent de Sant Francesc i, a partir del divendres, es realitzarà per la plaça de bous”. D’aquesta manera, “durant els últims dies s’ha adequat la zona per a ubicar aquesta nova ubicació i demà el castell estarà tancat per a traslladar el material necessari per a rebre als i les visitants al castell”.

Cal explicar que durant els últims dies s’han realitzat treballs de condicionament en la zona de la plaça de bous per a ubicar l’entrada al Castell de Morella. Així, s’ha instal·lat una infraestructura per a accedir al monument i salvar la muralla i que aquest siga visitable durant les obres del Parador de Turisme de Morella, on s’ubica l’actual entrada. A més, el taller d’ocupació de les especialitats d’activitats auxiliars en conservació i millora de monts i aprofitaments forestals i la brigada municipal han realitzat diferents treballs de condicionament, així com s’han plantat arbres en aquesta zona. Finalment, també s’ha senyalitzat aquesta nova ubicació de l’entrada al Castell de Morella per tota la ciutat.