El Castell de Morella rep més de 94.000 visites durant l’any 2023

101
PUBLICITAT

5.662 autocaravanes han pernoctat en la zona habilitada als afores de la ciutat, la qual cosa suposa un increment del 18,63% respecte al 2022

L’Ajuntament de Morella prepara una bateria de mesures per a potenciar i dignificar la fortalesa i convertir-la en un referent nacional

Morella ha tancat l’exercici de l’any 2023 amb un creixement de les visites turístiques al castell respecte a l’any anterior. Un total de 94.319 persones van entrar al principal monument i atractiu turístic de Morella, la qual cosa suposa un augment del 7% i una diferència de 6.192 visitants respecte a 2022. També ha augmentat el nombre d’autocaravanes que pernocten a la zona habilitada de Morella. Un total de 5.662 vehicles han utilitzat este servei durant tot l’any amb una total de 14.155 persones que tenen esta forma de viatjar. Este augment és del 18,63% respecte al 2022, quan van pernoctar 4.773 caravanes.

D’altra banda, la resta de museus i monuments de la ciutat mostren bones xifres turístiques durant l’any que acaba de finalitzar. El Museu Temps de Dinosaures repeteix la xifra d’aproximadament 28.000 visites durant l’any. Així, es consolida com un dels museus més importants de la ciutat per davant de la Presó del segle XIV i les Torres de Sant Miquel. Estos últims han vist una davallada en les xifres anuals a causa que han estat tancats durant més dies que l’any anterior. Tot i això, la presó ha tingut un total de 9.954 visitants i les torres 13.456.

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha destacat que “està clar que la gent ve a Morella per a vore i disfrutar del nostre patrimoni” i ha afegit que “des del govern estem preparant una bateria d’accions per a focalitzar els esforços econòmics amb subvencions per a protegir, cuidar i dignificar els monuments com el castell que presenten un estat deficient després d’anys amb poc manteniment”. L’edil ha explicat també que “estem ara preparant un projecte per a habilitar serveis en les zones més altes de la fortalesa com llum i aigua, així com lavabos públics o tancar les sales interiors perquè alberguen exposicions permanents”. Sangüesa ha mostrat la seua intenció en “canviar l’entrada al castell i tornar-la a la zona de Sant Francesc, encara que probablement no podrà ser pel convent a l’espera que el govern d’Espanya actue d’una vegada per totes en este patrimoni que està en perill”.