El cantautor i poeta extremeny Pablo Guerrero, protagonista del primer “Cita a Morella” d’aquesta tardor

777
Pablo Guerrero, Rhamsés Ripollés i Carlos Sangüesa en el primer Cita a Morella de la tardor
PUBLICITAT

-Nota de premsa-

El reconegut cantautor i poeta Pablo Guerrero ha estat el primer protagonista del programa cultural “Cita a Morella” d’aquesta tardor. L’extremeny va oferir ahir a la nit un recital de poesia, llegint diversos fragments del seu darrer llibre, “Les lletres de Morella”, inspirat en els seus viatges pels Ports i el Maestrat de Terol. L’artista tindrà un espai en el Jardí dels Poetes de la localitat, al costat d’altres escriptors i cantautors que els textos van estar inspirats en la localitat castellonenca.

Pablo Guerrero, Rhamsés Ripollés i Carlos Sangüesa en el primer Cita  a Morella de la tardor
Pablo Guerrero, Rhamsés Ripollés i Carlos Sangüesa en el primer Cita a Morella de la tardor

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el director de museus, Carlos Sangüesa, van ser els encarregats d’acompanyar Pablo Guerrero en aquest acte. El primer edil morellà ha destacat que “és un gran honor que una persona del talent i reconeixement de Pablo Guerrero haja dedicat un llibre de poesia a Morella i que estiga aquí per presentar-lo i recitar en directe la seva obra dedicada a Morella”. A més, afegia que “el Cita a Morella pretén convertir Morella en un espai de reflexió i és tot un autèntic luxe comptar amb aquests convidats que vindran a la nostra ciutat a impartir diferents conferències o presentar els seus llibres”. L’acte d’ahir a la nit va congregar un nombrós públic, que va gaudir del talent de l’extremeny.

Pablo Guerrero és un conegut cantautor establert a Madrid que des de finals dels vuitanta ha publicat poemaris com Temps d’espera, Vivint segles, escrit en un pedra, El cel tan sols, ¿No són flocs de neu? i Sense soroll de paraules. També ha tret més de deu discos en els seus més de quaranta anys de trajectòria. Entre ells, va destacar A càntaros, que es va convertir en un gran èxit. A més, ha compost molts més treballs, com per exemple, Perquè estimem el foc, A tapar el carrer, Tota la vida és ara o Llops sense son. Guerrero es troba ultimant un nou disc, que veurà la llum en poc temps. Pel que fa al llibre que ahir va presentar, “Les lletres de Morella”, cal assenyalar que són poemaris que suposen també un viatge en el temps, per tornar a l’època d’infantesa de l’autor amb la passió per la terra com a teló de fons. Morella va captivar a l’autor i per aquest motiu li dedica aquestes línies. Pablo Guerrero també ha col•laborat amb grans artistes durant tota la seva carrera, com per exemple, amb Nach.