El Camí del Cid tindrà nova web, senyalitzarà 200 km de BTT, instal·larà 2.600 senyals i editarà 30.000 futllets

1038
Camino del Cid

-Nota de premsa-

La Diputació Provincial de Saragossa ha acollit la celebració del Consell Rector del Consorci Camí del Cid que ha donat llum verda a les actuacions que es duran a terme el proper exercici. Giraran al voltant de la posada en marxa de la nova web, la creació de continguts especialitzats i la promoció de l’itinerari. A la reunió, la Diputació de Guadalajara ha traspassat la presidència de l’entitat a la de Saragossa, vuit anys després del seu primer mandat

La Diputació Provincial de Saragossa ha acollit avui la celebració del Consell Rector del Consorci Camí del Cid al qual han assistit els representants de les diputacions que integren l’entitat. En el transcurs de la trobada la presidenta de la Diputació de Guadalajara, Ana Guarinos ha traspassat la presidència del Consorci a Luis Mª Beamonte, president provincial de Saragossa, vuit anys després del seu primer mandat. Guarinos ha volgut fer un balanç del període de la presidència que ara deixa assegurant que el Camí del Cid posa de manifest el compromís de les províncies que l’integren “som capaços de treballar conjuntament al marge de la diversitat i de la disparitat que hi ha entre els diferents territoris i tot amb un nexe comú: la figura del Cid Campeador “. Així mateix, ha recordat que el Camí del Cid discorre per més de 2.000 quilòmetres, vuit províncies, quatre comunitats autònomes i més de 380 ajuntaments “i nosaltres continuarem treballant incansablement per aquest gran recorregut”. D’altra banda, la presidenta provincial ha destacat la importància del Camí del Cid “des d’un punt de vista turístic, econòmic, i per descomptat des del punt de vista de l’ocupació” i s’ha referit a algunes de les activitats posades en marxa durant el període en el qual estat al capdavant de la presidència. Així, ha destacat especialment la publicació de les guies senderistes de la ruta, la campanya de reforç i conservació de la senyalització de l’itinerari, la definició de les variants per BTT i altres accions de promoció com la posada en marxa del premi Ávlar Fáñez o el joc per a mòbils i tauletes presentat aquesta setmana, precisament, a la província de Guadalajara.

Per la seva banda, el nou president del Consorci Camí del Cid i president de la Diputació de Saragossa, Luis M. Beamonte, ha parlat del Camí del Cid com una ruta “que volem convertir en un referent”. En aquest sentit, ha parlat de la importància de potenciar per totes aquelles localitats per les quals transcorre i s’ha referit especialment als punts de segellat de l’salconduit del Camí del Cid ia la Xarxa d’Allotjaments de la ruta “tenim el convenciment que a través del Camí del Cid podrem fer un bon servei a l’activitat cultural, turística i, per què no, també comercial “.

Actuacions 2015

La celebració del Consell Rector ha tingut com a principal objecte abordar les actuacions que es realitzaran durant el proper any per a les quals s’ha aprovat un pressupost de 245.800 euros. El Consorci Camí del Cid, seguint les línies de treball desenvolupades al llarg del 2014, se centrarà en l’activació de la nova pàgina web i dotació de continguts especialitzats. D’aquesta manera, la web oferirà informació adaptada a les necessitats de cada viatger segons la manera en què decideixi recórrer l’itinerari: caminant, amb bicicleta de muntanya, amb bicicleta de carretera o en vehicle a motor. Així mateix, pretén convertir-se en un web de referència internacional i, per això, adaptarà i traduirà a tercers idiomes els seus continguts. En aquest sentit, convé destacar que incorporarà entre 2.300 i 3.000 fitxes georeferenciades de poblacions, fites cidianos i recursos turístics i prop de 2.500 fotografies de poblacions i recursos. Paral·lelament, llançarà un nou web app enfocada exclusivament al viatger a través de la qual podrà obtenir’en ruta’ informació de gran utilitat.

D’altra banda, i amb l’objectiu de seguir incidint en l’especialització del recorregut, al llarg de l’any es crearan noves guies de viatge del Camí del Cid. Així es publicaran les topoguies digitals de les set rutes senderistes, de les set rutes BTT, de les nou cicloturistes i, per primera vegada, s’han d’elaborar 11 guies digitals de copilot per a vehicles de motor. Totes aquestes publicacions acompanyades dels seus corresponents mapes i tracks.

Un altre dels assumptes abordats durant la celebració del Consell Rector ha estat relacionat amb la senyalització de l’itinerari, una prioritat que queda reflectida en el Pla d’Actuacions a través de la posada en marxa de dues accions concretes. D’una banda, es senyalitzaran 200 km de les variants per BTT així com els principis i finals d’etapa de cadascuna de les rutes que integren el Camí del Cid d’acord amb els criteris de senyalització de IMBA Espanya. De l’altra, es preveu la instal·lació d’entre 2.600 i 2.700 senyals provisionals (marcat de pintura, instal·lació de plaques i vinils, col·locació d’estaques de fusta i reposició de plaques sostretes a balises) al llarg dels 1.400 quilòmetres de senders del Camí del Cid.

En un altre ordre de coses, i amb l’objectiu de promocionar l’itinerari’en ruta’, el Consorci Camí del Cid se servirà de la seva Xarxa de Segellat de l’Salconduit i distribuirà entre tots els punts de segellat 30.000 fullets informatius sobre el Camí del Cid. Aquesta actuació reforçarà la campanya de promoció del salconduit que, novament, es desenvoluparà el proper any.

Finalment, al llarg de 2015 es posaran en marxa altres actuacions d’interès com el Concurs Fotogràfic del Camí del Cid que aquest any compleix la seva dotzena edició, el Premi Álvar Fáñez d’associacions que complirà la seva cinquena edició o la posada en marxa de una alternativa cicloturista per l’Anell de Gallocanta. De la mateixa manera, es continuarà treballant en la promoció de la ruta a través de les xarxes socials i del butlletí de notícies del Camí del Cid. Totes aquestes accions es veuran recolzades per una campanya promocional en mitjans especialitzats al llarg de 2015.

Al Consell Rector han assistit els presidents de les diputacions de Saragossa, Guadajalajara, Burgos i Sòria, Luis M. Beamonte, Ana Guarinos, César Rico i Antonio Pardo, respectivament, el diputat de Turisme de València, Ernesto Sanjuán, la diputada i vicepresidenta de la Comissió de Cultura de Burgos, Felicitat Cartró, el diputat de Turisme de Guadalajara, Jesús Parra, el diputat de Cultura de Saragossa, José Manuel Larqué i el diputat de Turisme de Terol, Andrés Hernández.