El C.F. Vilafranca Medalla de la Vila 2019

850
El C.F. Vilafranca Medalla de la Vila 2019
El C.F. Vilafranca Medalla de la Vila 2019
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Vilafranca ha decidit concedir per unanimitat la Medalla de la Vila al Club de Futbol Vilafranca. L’alcalde, Oscar Tena, així ho ha comunicat després de la celebració del ple extraordinari en el qual s’ha atorgat la màxima distinció de la localitat a l’entitat esportiva.

Des de l’Ajuntament s’ha destacat que el Club ha sigut la primera i principal entitat esportiva en el municipi i la que ha tingut una major continuïtat en la història. El municipi ha incidit en el paper desinteressat i voluntari de jugadors, entrenadors, directives, socis, patrocinadors i corporacions locals que els han donat suport.

En 2018 es van complir els 40 anys de l’equip federat en la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana.

Des del consistori s’ha destacat que les últimes tres generacions de vilafranquins han passat pel club. A més, des de fa uns anys, amb la creació de l’equip femení de futbol sala s’ha fet un nou salt en la integració de les dones en l’esport rei.

Els orígens del futbol a Vilafranca es remunten als anys vint, època de la qual es conserva una fotografia d’un partit que es va jugar a l’esplanada situada en les proximitats de l’ermita del Llosar. En aquell partit es van retratar un grup d’estudiants de la localitat.

Entre els anys 30 i 60 es jugaven partits en els camps de la Tancada i el Convento. L’equip de la vila tenia bons jugadors però no competia en cap campionat. Desaparegut el camp del Convento es va llogar un camp pròxim a la serreria. Va ser el primer camp on es van jugar competicions oficials de Tercera Regional. En 1981 s’inaugurava l’actual camp municipal del Serrito. En la temporada 1989-90 l’equip va ascendir a Primera Regional. Entre 1992 i 1944 el camp del Serrito es va reformar amb la instal·lació de la gespa i una graderia coberta. En la temporada 1995-96 es va produir el segon ascens a Primera Regional, categoria que es va mantindre durant huit temporades.

En 1990 es creava l’equip juvenil, pel qual han passat jugadors no solament de Vilafranca sinó també de nombrosos pobles veïns. Fa quatre anys començava la marxa de la secció de futbol sala femení, que disputa els seus partits en la competició federada autonòmica.