El “bocassí” Ivan Puig Segarra guanya per tercer any consecutiu el campionat d’Aragó d’autocross

1696

5-Ivan Puig (3)

Als seus 24 anys Ivan Puig Segarra, d’Albocàsser, ha aconseguit vèncer per tercera vegada consecutiva el campionat d’Aragó d’Autocross. Abans ja havia estat dues vegades campió, i dues subcampió, de la Comunitat Valenciana, fins que el 2011 va desaparèixer el campionat territorial. En el autocross els pilots han de donar voltes a un circuit d’1 quilòmetre. Es tracta d’una prova que es desenvolupa íntegrament sobre terra.

1-Ivan Puig (5)

Puig ha vençut en tres de les quatre proves disputades, ja que en una d’elles va bolcar el seu Seat Ibiza Cupra Roig i va haver de reconstruir el cotxe des de zero. Ara el vehicle és groc, encara que el seu color és el vermell. En l’accident no va patir danys personals “perquè els cotxes porten el mateix equipament de seguretat que en el mundial de ral·lis”.

4-Ivan Puig (4)

Ell mateix va comprar el seu cotxe i l’hi va adaptar per a la competició. I és que el seu pare, Josep Puig, ja té experiència com a pilot. Ivan Puig és pilot des dels 10 anys. Fins als 14 va córrer en karts i a partir dels 16 es va introduir al món de l’autocross. En les proves d’autocross corren entre 10 i 15 pilots, depenent de les proves. A més de la seva participació en el campionat aragonès Puig ha estat en tres proves del campionat d’Espanya, aconseguint segons i quart lloc respectivament. No va poder participar en més proves per falta de recursos econòmics

Sense patrocinis

7-Ivan Puig (2)

“Els patrocinadors som el meu pare i jo”. I és que no tenen cap suport per acudir a les diferents carreres. A Aragó dues de les proves s’han desenvolupat a Osca i dues a Terol, a Alcanyís i en Aguaviva –la última on es va proclamar campió aragonés–.

6-Ivan Puig

Per a la propera temporada l’objectiu és participar en les proves del circuit aragonès i també endinsar-se en el major nombre possible de carreres nacionals, així com el campionat català. Fins que comence la temporada treballarà dur al cotxe “per intentar adaptar al meu gust”. La manca de recursos econòmics i la major inversió que fan altres equips la supleix amb enginy i dedicació al taller i valentia a la pista, una fórmula que fins a la data li ha donat un excel·lent resultat.