El Bibliobús reprén l’activitat

920
PUBLICITAT

Es tracta d’un servei bibliotecari itinerant que enguany introdueix la novetat de la ‘prereserva’ online

El president de la Diputació, José Martí, ha anunciat que, coincidint amb l’inici del curs escolar, es reprén l’activitat del Bibliobús, el servei itinerant de lectura i préstec bibliotecari que ofereix la Diputació en els municipis a les comarques d’Els Ports i l’Alt Palància que no disposen de biblioteca pública.

Segons ha explicat la diputada de Cultura, Ruth Sanz, després de sis mesos d’inactivitat per la pandèmia, torna amb la novetat de la ‘prereserva’, que es podrà realitzar amb una setmana d’anticipació a través de la web o del correu electrònic bibliobus@dipcas.es, indicant les dades de la persona sol·licitant (nom, localitat i número de lector) i el llibre o document al qual es desitja accedir, explicitant títol i autor. En el cas que diversos usuaris demanen el mateix títol serà determinant la data de sol·licitud.

Pel que respecta als escolars, es recomana que durant els primers mesos siguen els professors els que s’acosten al Bibliobús per a efectuar els tràmits de recollida i devolució.

Sanz assenyala que «es reprén l’activitat aplicant un rigorós protocol anticovid per a preservar la salut d’usuaris i treballadors que contempla la prohibició d’accedir a l’interior del vehicle, raó per la qual l’atenció als lectors s’efectuarà al peu de l’escala d’accés. A més, tots els documents que es presten hauran d’haver guardat una quarantena de, almenys, 14 dies».

Per part seua, el president Martí ha manifestat que «en la Diputació continuem treballant per a introduir millores en el Bibliobús perquè entenem que la lectura és un servei fonamental que totes les persones han de tindre garantit, també els qui viuen en l’àmbit rural». «La nostra obligació», ha afegit, «és ajudar al foment de la lectura en tot el territori».