El banc de llibres de Morella continua creixent

205

Durant aquests dies, des de l’AMPA de primària s’està recollint el material lliurat, s’avalua i es lliurarà als alumnes per al pròxim curs (2015-16)

L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) està recopilant i avaluant els llibres de text del curs recentment acabat per continuar amb la implantació del banc de llibres. Aquesta iniciativa, que compta amb el suport de la direcció del col·legi Mare de Déu de Vallivana i l’Ajuntament de Morella, va començar fa dos anys i està sent un gran èxit. El doble objectiu del banc de llibres és recolzar a les famílies i conscienciar sobre l’ús responsable i respectuós dels llibres de text. A més, aquest servei forma part del Pla Municipal d’Ajuda a la compra de Llibres de Text, ja que els alumnes que els han donat i que poden ser reutilitzats, es beneficien de la segona part de la subvenció a la compra dels llibres.

La regidora d’educació, Judit García, explica que “el banc de llibres ha estat una iniciativa conjunta entre la comunitat educativa, l’AMPA i l’Ajuntament, que pretén que unim esforços totes les parts per fomentar una cultura favorable a l’intercanvi i l’aprofitament de els recursos i que així les famílies es puguin estalviar una important quantitat de diners “. El banc de llibres va entrar en funcionament fa dos anys i està comptant amb una gran acceptació. En el passat curs, es van adherir la majoria d’alumnes i alumnes de 3r, 4t i 5è curs.

Finalment, cal recordar que a través del Pla Municipal d’Ajuda a la compra de Llibres de Text, es pot aconseguir un reemborsament de fins al 65% de l’import total de la compra dels llibres en educació infantil, primària i secundària obligatòria. Els ajuts arriben fins al 75% en cas de famílies nombroses, que disposen del Carnet +3. Aquests ajuts s’obtenen per comprar els llibres a les llibreries de Morella i ser residents i, d’altra banda, per tornar el material en bon estat per al seu reutilització a través del banc de llibres.