El Ball Pla, els pastissos i la foguera protagonitzen Sant Antoni a Portell

388
PUBLICITAT

El cap de setmana de l’11 i 12 de febrer Portell ha celebrat els festejos de Sant Antoni, en els quals el foc i els animals són els principals protagonistes.

La primera jornada va començar a les 8h quan la temperatura encara marcava sota zero. Un fet que no va impedir a l’organització iniciar el muntatge de la barraca. A mesura que avançava el matí, les temperatures es van suavitzar i després de l’esmorzar, les cavalleries es van encarregar de portar les carrasques fins al municipi per a conformar les fogueres.

L’encesa de les fogueres va ser, com sempre, especial per a tots els assistents. Amb el foc ja present al poble, el poliesportiu va acollir un dinar popular, la rifa dels majorals i la tradicional ‘transa’ (subhasta), en les quals tant l’assistència com la col·laboració dels comerços amb els productes a subhastar i dels puixants van ser molt elevades.

A continuació, va arribar la volta pel poble i la processó amb els animals. Tampoc van faltar les relacions, cantades en aquesta ocasió per Eva Adell i Mireia Camañes. En acabar la benedicció dels animals va arribar el repartiment dels pastissos de Sant Antoni i de la música amb el Ball Pla. A boca de nit va ser el torn de la cremà de la foguera, en la qual no va faltar la representació de la diablera, Sant Antoni i ‘l’agüeleta’, el sopar de pa i porta i la festa i el ball amb l’orquestra Triband i la discomòbil DML. El diumenge, després d’unes hores de descans, es van donar per acabats els festejos de Sant Antoni 2023 amb una missa i una processó.

Cal indicar que la festivitat ha estat organitzada per l’Ajuntament de Portell, en col·laboració amb l’organització del 43 Aplec dels Ports i la Colla el Racó. “No podem més que agrair la seua participació a totes les persones que s’han acostat aquest cap de setmana al poble per a ajudar-nos i per a celebrar Sant Antoni amb nosaltres” afirmen des de l’organització.