El 54 Sexenni de Morella comptarà amb un Punt Violeta
El 54 Sexenni de Morella comptarà amb un Punt Violeta

Morella comptarà amb un Punt Violeta durant les festes del 54 Sexenni amb caràcter preventiu i amb informació sobre els recursos disponibles en cas d’agressió sexual. A més, s’establirà un protocol d’actuació amb les víctimes, encara que el principal objectiu és informar i previndre perquè no hi haja agressions sexuals a Morella, sobretot en els esdeveniments nocturns.

La regidora d’igualtat, Lola Viñals, ha destacat que “el Punt Violeta és molt important en totes les festivitats o en les quals hi ha aglomeracions de gent i creix el risc d’agressions masclistes”. Així, l’edil ha explicat que “estem treballant en el protocol d’actuació en el cas d’haver-hi agressions, però l’objectiu principal és d’informació i prevenció perquè no es donen”. Viñals ha subratllat que “es tracta d’un espai de suport feminista per tal de fer denuncia als comportaments i actituds masclistes i poder crear així respostes a les possibles agressions sexuals tant individuals com de manera col·lectiva”.

El Punt Violeta a Morella servirà, a més d’informar i sensibilitzar, per a socórrer en cas necessari a les víctimes. Així, s’està treballant per a definir el protocol d’actuació si es produeix alguna agressió segons els recursos disponibles. A més, “el Punt Violeta fa visibles les agressions masclistes que es reiteren als espais festius i que queden impunes” ha finalitzat Viñals.