El 54 Sexenni de Morella compta amb el segell europeu de patrimoni

63

– El 2018 és l’Any Europeu del Patrimoni Cultural per a promoure iniciatives i esdeveniments arreu d’Europa i el Sexenni és un dels actes que compta amb aquest distintiu

El 54 Sexenni compta amb el segell europeu de patrimoni amb la seua celebració aquest any. Fa unes setmanes, l’alcalde de la ciutat va sol·licitar l’ús d’aquest distintiu al Ministeri de Cultura, el qual el va atorgar. D’aquesta manera, aquest posa en valor la festa major de Morella com un esdeveniment rellevant dins del calendari cultural a Europa. Així, la festa extraordinària de Morella amb les seues danses úniques, la qual se celebra cada sis anys, rep aquest reconeixement tan important aquest 2018.

L’any 2018 és l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. Aquest contempla diferents iniciatives i esdeveniments rellevants a tota Europa de forma que promou la participació i apropament de tots els europeus al seu patrimoni cultural.

El 54 Sexenni de Morella se celebra des del 18 fins al 27 d’agost del 2018 i és una festa declarada d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial. Així, amb el segell europeu de patrimoni, es reconeix també la seua importància en l’àmbit internacional.
L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “comptar amb aquest segell engrandeix la nostra ciutat i tot el seu patrimoni, tant material; com són els monuments, com immaterial, amb la nostra festa més important, el Sexenni i, sobretot, la implicació de tota la ciutat en aquesta celebració única i extraordinària”. L’edil ha aprofitat per a “convidar a tots i totes a gaudir del 54 Sexenni des del 18 fins al 27 d’agost i conéixer de primera mà aquesta festa tan especial per als morellans i morellanes”.

345 anys del vot del poble

El 14 de febrer de 1673, fa 345 anys, el Justícia, els jurats i el Consell de la Vila, en nom del poble de Morella, va publicar el vot solemne amb el qual la ciutat es comprometia a celebrar unes festes extraordinàries cada sis anys, el Sexenni. Així, cada any de Sexenni, els morellans i morellanes recorren els més de 20 quilòmetres que separen la ciutat de l’ermita de Vallivana per a portar a la seua patrona fins a la ciutat de manera que aquest 18 d’agost la Mare de Déu de Vallivana, patrona de Morella, tornarà a entrar dins de les muralles i viure nou dies de festa major.