El 5 de juny arriba la festa per la llengua a Benassal

680
Festa per la llengua

Benassal acollirà el 5 de juny la Festa per la llengua del 2016. Ja s’han presentat les activitats programades per a l’ocasió que inclouran propostes culturals i lúdiques. A més, els dies previs s’han organitzat diferents activitats relacionades.Tallers, fira, xarrades, rutes o actuacions musicals són només algunes de les iniciatives d’enguany.

La Festa per la llengua arrancarà a les 9h amb el muntatge de tallers i paradetes. A les 10h la cercavila omplirà de festa els carrers de Benassal. Mentre, es podrà visitar a la Placeta de l’Ajuntament la fira d’entitats participants que estarà oberta durant tot el matí. Més tard, a les 11h, Pilar Vidal guiarà una ruta pel casc històric que s’iniciarà davant de la casa consistorial. Poc després tocarà el torn al taller de poesia i fotografia de la Rabera Eclèctica.

També hi haurà espai per a la xarrada sobre el diccionari castellà-valencià d’un dels personatges destacats de Benassal, Carles Salvador. Emili Casanova, de la Acadèmia Valenciana de la Llengua serà l’encarregat de tractar el tema en La Costureta. Una altra de les propostes del matí serà la ruta literària pels carrers de la localitat que estarà a càrrec d’alumnat del SES Benassal i la Rabera Eclèctica.

I més tard, els assistents tindran una cita amb la Muixeranga, que donarà pas després al concurs de paelles per als alumnes d’educació secundària, en el Pati d’En Palanques. Ja havent dinat es lliuraran els premis dels concursos de dibuix i logotips en la Placeta de l’Ajuntament. Com és habitual no faltaran els parlaments. Finalment, el concert de Trobadorets posarà el punt i final a la Festa per la llengua.

-Calendari d’activitats prèvies

A més, ja estan en marxa les activitats prèvies en altres poblacions. De fet, ja s’ha projectat el documental sobre l’escoleta del Canto en Ares i Culla, i aquest cap de setmana es podrà veure a Vistabella del Maestrat. També Albocàsser podrà visionar l’audiovisual, encara que ja serà en el mes de juny.

Per la seua banda, els alumnes del CEIP Alcalde Fabregat i el SES Benassal podran gaudir d’activitats pensades per a ells amb tallers i xarrades. I del 27 de maig al 4 de juny, es viuran a Benassal excursions, actuacions musicals, cinema o xarrades amb la llengua pròpia com a protagonista.

Més informació en el díptic adjunt:

Cartell Festa per la llengua Benassal_Página_1

Cartell Festa per la llengua Benassal_Página_2