El 45é Aplec dels Ports confirma els concerts de Roba Estesa, Crim i Adala

97
PUBLICITAT

El cantautor Dani Miquel també encapçala el cartell del festival de Sorita i Palanques

El cartell del 45é Aplec dels Ports ha avançat ja els noms dels artistes que formaran part de la festa prevista del 26 al 28 de juliol. Roba Estesa, Crim i Adala són alguns dels grups confirmats per a una edició compartida entre Sorita i Palanques i que farà de la diversitat d’estils la seua bandera.

No faltarà a la cita Dani Miquel. El compositor  de l’Alcúdia, especialista en dolçaina, ha confirmat la seua assistència per tal de portar la música valenciana fins a l’Aplec. El també cantautor toca diferents instruments tradicionals, un fet que el fa idoni per a dur el seu Cantacançons fins a Els Ports aquest estiu.

L’organització del festival ha avançat que en les pròximes setmanes oferirà información sobre cadascun dels artistas, alguns d’ells tan coneguts en l’àmbit de la música en català com Roba Estesa, Crim o Adala. Les primeres, que fusionen el folk i la rumba, formen el popular grup de dones de Tarragona especialistes en la reinterpretació de cançons tradicionals. Les catalanes participaran en l’Aplec per a reivindicar els referents femenins en la música de la terra.

En un estil completament diferent s’emmarca la música de Crim. El seu punk rock arriba a Els Ports amb el disc ‘Cançons de mort’ com a treball més recent i aclamat per la crítica. L’any passat, la revista Mondo Sonoro el va batejar com al millor disc de hardcore punk del país de 2023.

Entre els noms més esperats per a la cita de juliol figura també Adala, en un estil totalment diferent als dels grups anteriors. El barceloní portarà ritmes jamaicans fins als escenaris de l’Aplec, tot amb la seua marca propia, una crítica a l’individualisme.