El 30 d’abril jornada formativa sobre truficultura a Vilafranca

636
El 30 d'abril jornada formativa sobre truficultura a Vilafranca
El 30 d'abril jornada formativa sobre truficultura a Vilafranca
PUBLICITAT

El pròxim 30 d’abril a partir de les 9.30 h del matí, la Casa Social de Vilafranca acollirà 4 conferències dins del projecte “Avanços i noves tecnologies per a la gestió de plantacions productores de trufa negra”.

La formació serà impartida per Luz Cocina Romero, hi ha places limitades a 20 persones, per la qual cosa per poder assistir cal fer una inscripció a l’Ajuntament de Vilafranca (964441004) dins la qual s’hauran de pagar 50 €.

La primera conferència es portarà a terme de 9.30 h a 11.30 h i el tema principal girarà entorn els avanços en conceptes de biologia i evolució de plantacions. Es tractaran qüestions com les micorrizes, la simbiosi entre arbre i fong, les climatologies i boscos, els nous models de maneig, la microflora acompanyant i aplicacions pràctiques d’aquesta, el cicle biològic de la trufa, la sexualitat i les espores en plantació i la senescència.

De 12.30 h a 14.30 h, tindrà lloc la segona conferència anomenada “Nou paradigma de maneig: salut de l’arbrat i l’engreixament de la trufa”. Els assistents rebran informació sobre els objectius del maneig, el control de l’ombra, el manteniment de l’esponjositat del sòl, l’eliminació de la competència excessiva entre primordis, el subministrament d’aigua i el calendari de llavors de primavera.

La vesprada s’obrirà en la tercera conferència “L’augment de la producció mitjançant l’aport d’espores i la modificació del sòl amb l’aplicació de substrats” a les 16.30 h. Així mateix, tots els aspectes tractats giraran al voltant dels aports com el seu funcionament, els seus avantatges o les formes de realització d’aquests.

Finalment, l’última aportació durarà mitja hora i girarà al voltant de la contaminació per Tuber brumale en les plantacions, la seua perillositat i recomanacions per evitar-ho.