El 21 de setembre III Trobada d’Entitats i Bandes del Maestrat

74

Benicarló acull aquest dissabte dia 21 la tercera Trobada d’Entitats i Bandes del Maestrat en la que es posarà la cultura i economia de la comarca.

D’aquesta forma, a les 10h serà la presentació de l’esdeveniment a càrrec de Xaro Miralles, alcaldessa de Benicarló, i Josep Meseguer-Carbó, vicepresident de la Coordinadora d’entitats del Maestrat. A les 10.15h començarà la taula-debat “El futur dels pobles del Maestrat: Cultura i comarca” on intervindran: Pau Fabregat, president de Maestrat Viu; Vicent Matamoros, director de la revista Traiguera; Xavier Pallarés, Comissió Cultural de Persones Crítiques amb iniciativa d’Atzeneta del Maestrat; José Manuel Segarra, president comarcal al Baix Maestrat de la Federació de Societats Musicals Valencianes; Belén Bachero, regidora a Vistabella i Diputada a les Corts; Josep Barberà Sorlí, exregidor de Cultura de Benicarló; Mari Luz Monterde, alcaldessa de Benassal; Ruth Sanz, diputada de Cultura i Pilar Vidal, directora del Parc Cultural Valltorta-Gasulla. La taula estarà moderada per Jordi Marín.


A les 11.50 hores hi haurà una nova taula-debat “El futur dels pobles del Maestrat: Economia i comarca”. En ella intervindran: Losar Bretó de Coelbe SL; Guillermo Edo, gerent de Benihort; Juan Francisco Fuentes, president de Turistrat; Jorge Marín, gerent del restaurant Ca Felipo; Fèlix Segarra, gerent de Cuinatur; Àngel Tena gerent del celler Vins l’Estanquer; Anna Fibla regidora de Cultura i Desenvolupament Rural; Benjamín Martí regidor a l’Ajuntament de Benicarló; Evaristo Martí, alcalde de Rossel i director adjunto de l’Agència Valenciana Antidespoblament; Ivan Sánchez alcalde de Sant Jordi i president de la Mancomunitat Taula del Sénia; Àlex Vilanova regidor de desenvolupament rural de la Jana; Artur Aparici, sociòleg de la UJI i membre del Fòrum Nova Ruralitat. La taula serà moderada per Gustau Viol tresorer de la Coordinadora d’entitats del Maestrat i Tossal Gros de les Coves de Vinromà.


Desprès del torn obert de paraula serà el tancament de l’acte.
A les 18h començarà la Trobada de Danses amb la participació d’Albocàsser, Alcalà de Xivert, Benicarló, Càlig, Canet Lo Roig, Catí, Cervera, Les Coves de Vinromà, La Jana, Peníscola, Rossell, Santa Magdalena de Polpís, La Torre d’en Doménec, Tírig, Traiguera, Vilanova d’Alcolea, Vilar de Canes, Vinaròs, Vistabella i Xert.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA