El 20 de juliol, obertura de la nova N-232 a Morella

742
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va anunciar ahir en una compareixença junt amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que el dimecres 20 de juliol s’obrirà a la circulació el nou traçat de l’N-232 al seu pas pel terme de Morella. Aquesta és una millora molt important en aquesta infraestructura, la qual redueix en set quilòmetres i més de 10 minuts de temps la circulació pel Port de Querol, així com augmenta la seguretat de la via, ja que elimina les sinuoses corbes del traçat actual.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “la importància de la nova N-232 per a millorar la comunicació de Morella i tota la comarca dels Ports amb la resta de la Comunitat Valenciana” i ha afegit que “estem ja en les últimes setmanes per a acabar els treballs i que ja es puga obrir al trànsit”. “L’anunci de la ministra és una excel·lent notícia i esta obre és de justícia perquè tinguem un traçat més segur i més ràpid” ha remarcat. L’edil ha explicat que “la renovació de la carretera N-232 és el projecte més important per al futur socioeconòmic d’aquesta zona i ens alegra vore com les infraestructures més potents arriben a la recta final i deixaran pas a la fase d’acabats”. Finalment, Rhamsés ha comentat que “en els pròxims dies informarem de quins actes tindran lloc en aquest moment històric per a Morella”.

L’actuació compta amb un pressupost de 42.384.566,57 euros. La millora de la carretera N-232 en el tram del Port de Querol – Masia de La Torreta reduirà en set quilòmetres el traçat de la via i en més de 10 minuts el temps de circulació per aquest port. A més, es redueix el desnivell d’aquest amb un pendent més progressiu. També augmentarà la seguretat de la carretera amb un nou carril per a vehicles lents.

Tram des de Masia de La Torreta – Morella sud
Pel que fa a aquesta carretera N-232, també està en procés de millora el tram Masia de La Torreta-Morella sud. D’aquesta manera, durant el mes de maig el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) va aprovar ahir l’expedient d’informació pública i el projecte definitiu del condicionament i reordenació d’accessos de la carretera. Ara, l’ajuntament està a l’espera de la publicació de les expropiacions dels terrenys del nou traçat d’aquest tram. Així, “el govern demostra un ferm compromís en fer una realitat la millora de l’N-232” ha conclòs l’alcalde.