“El 2.000 es va redactar el projecte del pont que avui inaugurem”; el nou pas sobre el Bergantes s’obri al trànsit a Sorita, amb Galeria Fotogràfica

750
PUBLICITAT

-Diadia-

“El 2000 es va redactar el projecte del pont que avui s’inaugura”. Així va explicar ahir l’alcalde de Sorita, Manuel Milián, els avatars que s’han succeït amb la construcció del nou pas sobre el riu Bergantes. Un nou pont de 200 metres, integrat en un tram de carretera de 1,3 quilòmetres. La consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, va ser l’encarregada de descobrir la placa del Riu Bergantes que recorda de manera especial a l’enginyer Manuel Gimeno Martín, que va dirigir l’obra i va morir recentment. La seva família va agrair l’homenatge en unes paraules ofertes abans dels discursos de l’alcalde i la consellera.

La història del pont sobre el Bergantes és llarga. El 2000 es va plantejar el projecte, el 2004 va aparèixer en pressupostos, el 2008 es van iniciar les obres però l’empresa executora va trencar. Els treballs van quedar paralitzats fins que es van reprendre fa dos anys. La inversió necessària ha estat de 2,5 milions d’euros.

-Millora de dos quilòmetres fins a Terol

L’alcalde de Sorita, alhora que va agrair la inversió, va demandar a la consellera Bonig que millore el tram entre Sorita i la Balma, un recorregut que no arriba als dos quilòmetres, i també un tram de corbes en les proximitats de la província de Terol.

I és que el vial CV14 Morella-Sorita-Aguaviva (Terol) és una important via de pas per al turisme aragonès, basc i navarrès que es desplaça fins a la costa del Baix Maestrat. De fet és alternativa a la N232. Així mateix és molt utilitzat pels camions que transporten terra des de les mines de Terol fins a les taulelleres de Castelló. Manuel Milián va indicar que el trànsit de camions s’ha incrementat en l’últim any amb la recuperacón del sector del taulell.

La consellera va manifestar que coneix la realitat de les carreteres dels Ports i les seves necessitats. No en va va ser secretària de la Mancomunita Ports durant tres anys, just el 2000, quan el pont que ahir s’obria al trànsit començar a gestar.

Carretera Sorita1

Carretera Sorita2

Carretera Sorita3

Carretera Sorita4

Carretera Sorita5

Carretera Sorita6

Carretera Sorita7

Carretera Sorita8

Carretera Sorita9

Carretera Sorita10

Carretera Sorita11

Carretera Sorita12

Carretera Sorita13

Carretera Sorita14

Carretera Sorita15

Carretera Sorita16

Carretera Sorita17

Carretera Sorita18

Carretera Sorita19

Carretera Sorita20

Carretera Sorita21