Educació crearà el pròxim curs 123 aules d’Infantil de 2 anys en escoles públiques

250
PUBLICITAT

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha preparat la proposta d’arranjament escolar en Infantil i Primària en centres educatius públics per al pròxim curs 2023-2024 que, tot i la baixada de la natalitat, preveu un augment global de 29 unitats respecte al curs actual.

En la proposta d’arranjament cal destacar, d’una banda, la creació de 123 noves aules d’Infantil en escoles públiques, i, de l’altra, que totes les escoles tindran el pròxim curs en els nivells d’entrada, dos i tres anys, el mateix nombre d’unitats o més que en l’actual curs.


Més oferta d’aules de dos anys per al pròxim curs

La Conselleria d’Educació té previst obrir 123 noves aules de dos anys en centres educatius d’Infantil i Primària, la qual cosa suposa incrementar en més de 2.200 l’oferta de places que faciliten la incorporació primerenca al sistema educatiu, ja que totes aquestes aules tenen una ràtio reduïda de 18 alumnes per unitat.

A les comarques d’Alacant es preveu la creació de 33 aules d’Infantil 2 anys en escoles; a les comarques de Castelló se n’oferiran 32 més, i n’hi haurà 58 a les comarques de València. A aquestes places podran optar en l’admissió escolar del pròxim curs 2023-2024 les xiquetes i els xiquets nascuts en 2021.

L’activació de noves aules de dos anys en CEIP s’ha fet tenint en compte, fonamentalment, poblacions que per les seues característiques poblacionals o per la seua situació geogràfica presenten una major necessitat d’ampliació del servei educatiu a partir dels 2 anys.

Aquesta ampliació d’aules de dos anys en escoles d’Infantil i Primària suposa augmentar l’oferta de places en un tram d’edat en què, des d’aquest curs, el departament de la consellera Raquel Tamarit ha implantat la universalització de la seua gratuïtat. És a dir, que les aules d’Infantil en les escoletes 0-3, siguen de la titularitat que siguen, són totes gratuïtes i les famílies no han de pagar res en concepte de matrícula.

Finalment, cal destacar que es tracta d’una proposta d’arranjament davant la qual els consells escolars municipals poden presentar al·legacions. Les sol·licituds seran estudiades i analitzades per la Conselleria.