Educació aprova 8,7 milions per al nou institut-col·legi d’Albocàsser

91
PUBLICITAT

-El nou Joan de Brusca es construirà sobre els terrenys de l’actual col·legi

-L’Ajuntament ja pot licitar la redacció del projecte per a després traure a concurs les obres

La Generalitat Valenciana ha confirmat 8,7 milions d’euros per a construir el nou institut-col·legi Joan de Brusca d’Albocàsser. Serà la inversió més quantiosa del programa #Edificant a la província de Castelló. El projecte contempla que, en el terreny que ocupa l’actual col·legi, que serà demolit, es construïsca un centre de nova planta que comptarà amb l’aulari, un edifici exclusiu per a educació infantil, menjador, pistes esportives, gimnàs cobert i tota la infraestructura necessària per a les necessitats educatives d’Albocàsser i comarca.

L’alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat i l’edil d’Educació, Alina Covaci, han mostrat la seua satisfacció perquè “després de quasi 20 anys d’inacció en quatre anys hem treballat molt, amb innombrables reunions, viatges a Castelló i València… Tot l’esforç ha donat els seus fruits i demostra que hem sigut capaços i que el treball permet accelerar els processos perquè de manera immediata puguem licitar la redacció del projecte i una vegada redactat es puguen licitar les obres”.

Isabel Albalat i Alina Covaci han indicat que “hem escoltat la comunitat educativa i hem treballat amb sentit comú perquè el col·legi i el futur institut es queden en el mateix terreny, que, com han posat de manifest els informes tècnics, compleix amb les característiques necessàries per a un nou col·legi-institut”. La fórmula de col·legi-institut és innovadora ja que a la província de Castelló únicament hi ha un cas semblant a Atzeneta del Maestrat. D’aquesta manera es garantirà que els estudiants d’Albocàsser i l’Alt Maestrat puguen completar tota l’educació obligatòria sense eixir del municipi o la comarca.