Educació afirma que recuperar les dues hores lectives a 1r, 2n i 3r d’ESO “benefícia a l’alumnat” i assenyala que les condicions del professorat “no han canviat”

217
PUBLICITAT

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació ha insistit aquest divendres que la recuperació de les dues hores lectives per a 1r, 2n i 3r de l’ESO “beneficia la formació de l’alumnat de la Comunitat”, alhora que ha assenyalat que les condicions del professorat “no han canviat”.

El secretari autonòmic d’Educació, Daniel McEvoy, ha indicat que la Conselleria “ha recuperat dues hores lectives que el Govern del Botànic va eliminar amb un nyap” i ha indicat que ningú “pot estar en contra que els estudiants rebin en aquestes dues hores classes” de llengua estrangera, de matemàtiques, reforç o tallers”.

“L’alumnat és als centres en aquestes hores i el professorat també, perquè les plantilles es van elaborar per l’anterior Consell tenint en compte que s’impartiria l’assignatura de Projectes Interdisciplinaris que van imposar com a obligatòria i el TSJ va dir que havia de ser optativa”, ha explicat McEvoy. “Per tant -ha continuat- es tracta d’hores lectives que mai no s’havien d’haver suprimit, en què els alumnes i docents són als centres, i el més adequat és impartir classe”.

McEvoy ha insistit que les condicions dels docents “no s’han modificat perquè durant aquestes hores són als centres” i que per tant “no calia convocar la taula sectorial, com tampoc la va convocar el Botànic quan va decidir retallar aquestes dues hores” .

El secretari autonòmic ha indicat que la formació de lalumnat “és fonamental per ser competitius en el futur” i ha assenyalat que la resolució de la Conselleria “deixa plena autonomia als centres per a la seva gestió”.