Edgar García Martí, nou alet de la Mare de Déu de Vallivana

116
PUBLICITAT

El ple ordinari del mes de juliol celebrat ahir va aprovar que cobrira la vacant d’este càrrec tradicional relacionat amb la patrona de Morella
El ple va tractar altres temes com el canvi d’ubicació de l’Escola de Música i les al·legacions presentades contra el projecte de Forestalia

El saló de plens de l’Ajuntament de Morella va acollir ahir el ple ordinari del mes de juliol amb diferents punts. Així, un dels destacats va ser aprovar la incorporació d’Edgar García Martí com a alet de la Mare de Déu de Vallivana, patrona de la ciutat. Junt amb l’administradora de Vallivana, Lara Buj, i els i les 23 alets, s’incorpora als treballs característics d’este càrrec.
Els i les alets són les persones escollides per a realitzar les tasques relacionades amb la Mare de Déu de Vallivana. També d’aquelles que tenen a vore amb les festes sexennals, ja que aquesta és la protagonista i motiu de la seua realització. Es pensa que la paraula alets deriva de persones elegides a elects, elets i, finalment, alets. Aquestos també estan nomenats pel plenari quan hi ha vacants, de manera que, la gent es presenta de manera voluntària i els alets fan una proposta.
L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha donat “l’enhorabona a Edgar per acceptar este càrrec i mantindre vives les tradicions del nostre poble”. L’edil ha aprofitat per a “agrair la seua participació en la Rogativa durant tants anys on està present en el grup de persones que resen i canten durant la romeria i en els diferents actes que alberga”.
D’altra banda, el nou alet ha expressat que “és un càrrec que s’agafa amb molta il·lusió perquè la Rogativa és una tradició que m’agrada molt i participo des de menut”. A més, ha afegit que “agraïsc que es done veu a la secció que anem cantant i resant, ja que portem el significat de la Rogativa cada any”.