Economia destina 5 milions d’euros per a fomentar el teletreball i activar el comerç electrònic en les pimes de la Comunitat

157

Nota de premsa Generalitat Valenciana

  • La Conselleria recolza la posada en marxa de sistemes de monitoratge i automatització d’emmagatzematge, inversions en fabricació additiva i impressió 3D, entre d’altres
  • La subvenció màxima per projecte és de fins als 100.000 euros i el termini de presentació de sol·licituds és del 4 al 26 de maig

La Conselleria d’Economia Sostenible, a través de l’Ivace, ha publicat la convocatòria Digitalitza Teletreball, que inclou ajudes destinades a impulsar la implantació i posada en marxa de solucions innovadores que faciliten el teletreball i afavorisquen el desenvolupament del comerç electrònic en les xicotetes i mitjanes empreses de la Comunitat Valenciana.

La convocatòria Digitalitza Teletreball està dotada amb un pressupost de 5 milions d’euros cofinançada en un 50% a través del Programa Operatiu Feder de la Comissió Europea.

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial finançarà, mitjançant aquestes ajudes, aquells projectes que incidisquen en solucions que potencien operacions i prestació de serveis no presencials, com la posada en funcionament de sistemes de telecomunicació i de seguretat avançats, de monitoratge, de solucions per a impulsar el teletreball en grup i la implantació de solucions que faciliten el control i l’operació remota de processos productius.

També es recolzarà l’activació del comerç electrònic, de sistemes d’automatització d’emmagatzematge i logística interna, la inversió en sistemes de fabricació additiva i impressió 3D i de robots industrials, així com la instal·lació del denominat PLC (controlador logístic programable) en les empreses.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assenyalat que “la situació extraordinària ocasionada per la COVID-19 està obligant moltes empreses a reconvertir-se i reorganitzar-se, i des del Govern valencià creiem fonamental posar a la seua disposició els mitjans adequats perquè puguen adaptar la seua activitat a l’actual situació”.

Aquesta convocatòria és una de les accions previstes en els plans de reflotació dels sectors industrials de la Comunitat, anunciats per Rafa Climent i la directora general de l’Ivace, Júlia Company, la setmana passada, “on estem treballant, braç a braç, amb els clústers industrials”, ha destacat el conseller.

La subvenció màxima per projecte serà de fins als 100.000 euros i les inversions subvencionables hauran de mantindre’s inalterables durant els cinc anys següents al pagament de la subvenció.

L’ajuda per a les xicotetes empreses pot arribar fins al 40% dels costos subvencionables i, en el cas de les mitjanes empreses, fins al 30%.

El termini de presentació de sol·licituds s’inicia el pròxim 4 de maig i finalitza el 26 del mateix mes.