Early Music Morella torna el 16 de juliol

574
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Ha començat l’estiu i l’agenda cultural de la ciutat de Morella s’intensifica. Així, la 10a edició del festival i acadèmia de música medieval i renaixentista Early Music Morella engega el compte enrere per al seu inici el pròxim 16 de juliol amb el concert Santa María a càrrec de Capella de Ministrers, el Cor de la Generalitat Valenciana i Carles Magraner a la Basílica Arxiprestal. Aquest serà el primer d’una gran quantitat d’actuacions en diferents espais de la ciutat fins al 22 del mateix mes. Una setmana on la música antiga es combina amb els espais de Morella i trasllada tota la ciutat a l’època medieval.

El festival oferirà 14 concerts, 3 conferències, una taula de debat i nombroses activitats complementàries. El curs és un dels més especialitzats i destacats de música antiga d’Europa en els quals es combina la música culta i la tradicional abordada des de la perspectiva de la música històrica com a segell i tret distintiu. Està oberta a tots els públics, pretén suplir la manca d’estudis i investigació i abasta repertoris diversos que potencien un enclavament històric i de mestissatge cultural.

Early Music Morella comptarà amb la presència de prestigioses formacions, artistes i cantants com Capella de Ministrers i el Cor de la Generalitat Valenciana, Marta Almajano & Pablo Márquez, Patrizia Bovi, Núria Sanromà, Silke Gwendolyn Schulze, David Yacus, Eduardo Egüez & Robert Cases ; Claudio Astronio; Marc García de Pau & Francesc Gamón dirigint al Cor EMM i Toni Aparisi & Dansa EMM.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “un any més tindrà lloc Early Music Morella a la nostra ciutat i, a més, en una edició molt especial com és la del 10é aniversari”. L’edil ha explicat que “durant estos 10 anys han sigut molts els concerts, músics, alumnat i professorat que han vingut a la nostra ciutat a aprendre música i mostrar-la al públic en els diferents espais emblemàtics de la ciutat”. Finalment, Rhamsés ha recordat que “Early Music Morella serà des del 16 fins al 22 de juliol i és una de les principals activitats culturals del calendari estival, però hi haurà més activitats programades durant els mesos de juliol i agost”.

Programació d’Early Music Morella

El festival de música antiga i renaixentista Early Music Morella començarà el divendres 16 de juliol amb  el concert Santa Maria a la Basílica Arxiprestal a les 19.30 hores a càrrec de Capella de Ministrers, el Cor de la Generalitat Valenciana i Carles Magraner. A continuació, a les 22.30 hores, concert Tiranno Amor a l’Església de Sant Joan amb Delia Agúndez i Pablo Márquez.

El dissabte el Teatre Municipal albergarà el concert El llibre de les bèsties a càrrec de Capella de Ministrers, Carles Magraner i Toni Aparici. A la vesprada es realitzarà el Bureo a la plaça de bous a les 19.30 hores. La jornada finalitzarà amb Voces. Historias de mujeres a l’església de l’edifici Colomer Zurita a càrrec de Patrizia Bovi a les 22.30 hores.

El diumenge 18 de juliol, la Basílica Arxiprestal acollirà a Pablo Márquez a l’òrgue històric de Turull amb el concert Sub tuum praesidium a les 13.00 hores. A les 19.30 hores tindrà lloc Pianto della Madonna. Selva morale e spirituale. Claudio Monteverdi a càrrec de l’acadèmia de Capella de Ministrers.

El dilluns 19 de juliol a les 19.30 hores, l’església de Sant Joan albergarà a Nuria Sanromà, Silke Gwendolyn, David Yacis i Palbo Márquez per a interpretar Attravesando la peste.

El dimarts 20 de juliol, Tastar de corde a l’església del Colomer Zurita a càrrec d’Eduardo Egüez i Robert Cases a les 19.30 hores. A les 22.30 hores, Sorvolando il Mediterraneo amb Claudio Astronio.

El dimecres 21 de juliol a la Basílica Arxprestal tindrà lloc Devotion to our Lady amb el Cor d’Early Music Morella, Marco García de Paz i Francesc Gamón a les 19.30 hores. També hi haurà concert al Teatre Muncipal amb Abans de la llum amb Toni Aparici i la dansa d’Early Music Morella.

El dijous 22 de juliol és l’últim dia d’aquest festival. L’activitat començarà a les 12.00 hores al Teatre Muncipal amb el concert Bassa capella amb l’alumnat de cant, polifonia, violes, guitarres i violes. Finalment, la Basílica Arxiprestal de Santa Maria albergarà el concert de colenda, La dansa de la mort, amb cant gregorià, polifonia, cant coral, percusió i la colla de Gaiteros de Morella.