Early Music Morella presenta demà la VII Acadèmia i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista en la UIMP de València

390
Early Music Morella presenta demà la VII Acadèmia i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista en la UIMP de València
Early Music Morella presenta demà la VII Acadèmia i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista en la UIMP de València
PUBLICITAT

Early Music Morella, Acadèmia i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista, que organitza l’Associació Cultural Comes, presentarà demà la setena edició (UIMP de València, Plaça del Carme, 4 – València, 12h) d’aquest esdeveniment que promou l’accés a una formació d’excel·lència en el patrimoni musical antic que impartiran prestigiosos músics i ponents amb conferències, activitats i 10 concerts que se celebraran a Morella del 20 al 26 de juliol.

La taula de la presentació estarà integrada per Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular (Institut Valencià de Cultura), Agustín Domingo, director de la UIMP a València, Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, i Carles Magraner, director artístic d’Early Music Morella. A més, l’acte comptarà amb la presència de diverses personalitats de la cultura i la política que podran gaudir de la música en directe de Magraner, Mara Aranda, Jota Martinez i Robert Cases.

L’Acadèmia d’Early Music Morella ofereix beques i ajudes per a facilitar a joves músics l’accés a una formació especialitzada en un patrimoni que abasta des de l’Edat Mitjana fins al segle XVIII. El programa està dirigit a estudiants més desfavorits i contribueix a garantir l’accés a la igualtat d’oportunitats a través de l’educació.

En aquesta edició i sota el títol Arrels s’aprofundeix en la música tradicional abordada des de la perspectiva de la música històrica en una programació que coincideix amb el Sexenni, festa que se celebra a Morella una vegada cada sis anys des de 1678.

En el projecte, la UIMP col·labora en l’Acadèmia d’Interpretació de Música Medieval i Renaixentista, la Universitat Jaume I en l’Acadèmia de Música Tradicional i el Cefire de Castelló en el curs d’Introducció a la Música Antiga.

A més, Early Music Morella compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Morella, Generalitat Valenciana, Agència Valenciana del Turisme, Institut Valencià de Cultura (IVC), Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV), Obra Social La Caixa, Ministeri d’Educació, Cultura i Esport (INAEM), Associació d’Intèrprets i Executants (AiE), Cefire Artístic de Castelló, Diputació de Castelló, Fundació Cultural CdM, Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM), Societat per a l’Educació Musical de l’Estat Español (SEMEE), Associació Ámbit, i l’Escola de Música Tradicional de la Ciutat de València (Esmutrad).