Early Music Morella, premi anual d’ASETMICO

173

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

– L’entrega tindrà lloc en el marc del concert Tañer de gala a càrrec d’Eduardo Egüez i Roberto Cases a l’església de Sant Joan a les 20.00 hores
– Early Music Morella és un revulsiu socioeconòmic i cultural per a la ciutat
– El dimecres serà el concert In memoriam d’homenatge a les víctimes de la COVID-19

L’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca entregarà aquesta vesprada el Premi anual d’ASETMICO al Festival i Acadèmia de Música Medieval i Renaixentista Early Music Morella. Aquest s’entregarà a les 20.00 hores, en el marc del concert Tañer de gala d’aquesta vesprada a càrrec d’Eduardo Egüez i Roberto Cases a l’església de Sant Joan. Així, el festival rep aquest guardó per ser un revulsiu socioeconòmic i cultural per a la ciutat a causa de l’ocupació que genera amb l’alumnat i professorat de l’acadèmia, així com del públic que s’apropa a la ciutat per a disfrutar dels concerts.

La presidenta d’ASETMICO, Eva Sariñena, serà l’encarregada d’entregar aquest premi al Director de l’Early Music Morella, Carles Magraner. Així, aquest premi reconeix la importància d’aquest festival que ja celebra la seua novena edició amb una gran quantitat de concerts de primer nivell i un referent europeu per la qualitat de l’acadèmia. A més, és una cita consolidada al mes de juliol morellà.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “durant les nou edicions que s’han celebrat de l’Early Music Morella hem vist com cada any la seua projecció i la nostra ciutat va en augment”. L’edil ha explicat que “és un revulsiu cultural i econòmic sempre basat en la qualitat i en el bon treball de l’organització” i ha afegit que “és un encert de l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca donar-los este premi. Enhorabona a l’Early Music Morella i que continue creixent”.

Cal explicar que la novena edició de l’Early Music Morella va començar el passat divendres amb concerts durant el cap de setmana amb una elevada participació dins dels aforaments limitats que genera la situació actual. Així, el festival continua amb el concert d’Eduardo Egüez i Roberto Cases, Tañer de gala, que tindrà lloc a les 20.00 hores a l’església de Sant Joan. A més, a les 18.00 hores el Teatre Municipal serà la conferència Canto Gregoriano: de los neumas a la voz a càrrec de Paloma Gurtiérrez del Arroyo.

A més, cal destacar que el dimecres a les 20.00 hores al Convent de Sant Francesc tindrà lloc el concert In memoriam d’homenatge a les víctimes de la COVID-19. Aquest serà a càrrec del cor de l’Early Music Morella i Marco García de la Paz.