Early Music Morella inicia el seu projecte artístic, pedagògic i social entorn de la música antiga i tradicional
Early Music Morella inicia el seu projecte artístic, pedagògic i social entorn de la música antiga i tradicional

Early Music Morella, Acadèmia i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista, que organitza l’Associació Cultural Comes, inicia el seu projecte artístic, pedagògic i social que desenvoluparà en diverses ubicacions de la ciutat de Morella (Castelló), del 20 al 26 de juliol, en una programació que coincideix amb el 54º Sexenni, festa que se celebra a Morella una vegada cada sis anys des de 1678.

La setena edició d’aquest esdeveniment cultural promou l’accés a una formació d’excel·lència entorn de la música tradicional i antiga en el qual participaran prestigiosos músics i ponents en concerts, conferències i activitats obertes a tots els públics.

En el festival s’oferiran 10 actuacions amb la participació de rellevants formacions artístiques amb diversos programes: Capella de Ministrers, dirigida per Carles Magraner, amb Arrels [actuarà el divendres 20; Gaiters de Morella amb El ball dels*gegants i Pino de Vittorio amb La tarantelle del rimoso ho farà el dissabte 21; i Ensemble La Danserye amb El felicissimo viaje el diumenge 22.

La setmana pròxima Silke G. Schulze presentarà Viajando con melodies el dilluns 23; Maria Jonas & Eduardo Egüez, Romances, el dimarts 24; Carles Magraner, Aziz Samsaoui, Robert Cases & Toni Aparisi, Fills de l’instant i Mara Aranda, Jota Martínez, Rosa Sanz, Abel García i Fernando Depiaggi actuaran amb el programa Flors noves d’antigues arrels el dimecres 25; Bassa Capella (cant, polifonia, guitarres i violes) i, finalment, La dansa de la mort serà el concert de clausura del festival el dijous 26.

En els set dies, Early Music Morella desplegarà en la capital de la comarca castellonenca dels Ports la seua proposta associada al patrimoni potenciant un enclavament històric i de mestissatge cultural amb una activitat turística per a la qual s’han engegat diversos viatges organitzats per Trovalia, des de Castelló i València, amb ofertes i experiències gastronòmiques i de restauració.
El festival va iniciar la seua marxa per a suplir la manca d’estudis i recerques en 2012 abastant un repertori que va de l’Edat Mitjana al Renaixement incorporant músiques procedents de les Tres Cultures (cristiana, jueva i musulmana).

A més, Early Music Morella compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Morella, Generalitat Valenciana, AVT, IVC, Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV), Obra Social La Caixa, Ministeri d’Educació, Cultura i Esport (INAEM), Associació d’Intèrprets i Executants (AiE), Cefire Artístic de Castelló, Diputació de Castelló, Fundació Cultural CdM, CESM, SEM-EE, Associació Ámbit, i Esmutrad.