Dos mesos sense professor de valencià en l’IES de Morella

744
ies morella
ies morella
PUBLICITAT

-La plaça va quedar buida el 15 de febrer per una baixa de la docent titular i Conselleria segueix sense cobrir-la
-Els pares busquen un professor particular per als seus fills

Els alumnes de l’IES Els Ports porten més de dos mesos esperant un professor de valencià. El passat 15 de febrer la docent que impartia classes en 1º i 4º de l’ESO així com en 2º de batxillerat va causar baixa i la seua plaça segueix sense cobrir-se.

Tant des de l’adreça del centre com des de l’AMPA (Associació de Mares i Pares d’Alumnes) s’han presentat sengles escrits en la Direcció territorial de la Conselleria d’Educació perquè la situació se solucionara al més prompte possible. No obstant açò, dos mesos després la plaça segueix buida.

Segons assenyala Miguel Pasies, cap d’estudis del centre educatiu, “no hi ha dret” al fet que la plaça seguisca sense cobrir-se i atribueixen part de la culpa d’aquesta situació a la normativa de la borsa de treball d’educació. Segons la normativa, implantada segons comenten al desembre de 2015, un docent apuntat en la borsa pot desactivar-se sempre que ho considere oportú sense perdre així el seu lloc en la mateixa. A causa d’aquesta situació dels quasi 190 inscrits en la borsa de valencià cap ha volgut la plaça en l’institut morellà. El mateix ocorre amb altres places sense cobrir-se en altres centres, ja que Pasies ha comentat que aquesta mateixa setmana han eixit 6 o 7 places i que “solament s’han adjudicat 2 o 3”.

Així, l’IES de Morella ha vist com a adjudicació després d’adjudicació la seua plaça segueix sense cobrir-se. No importa que el procés es faça des de l’adjudicació ordinària, que té lloc cada dimarts i dijous, o des de l’adjudicació de places de difícil cobertura que s’obri els divendres amb una borsa extraordinària. Bé siga per no voler la plaça, per falta de disponibilitat o per no complir tots els requisits demandats -aqueixa situació s’ha donat ja en 2 o 3 ocasions a Morella des de febrer- la veritat és que els alumnes de l’IES segueixen sense poder fer classe.

El cas s’agreuja més encara si es té en compte que alguns dels cursos afectats són quart de l’ESO i segon de batxillerat. Aquests últims tenen els exàmens de selectivitat en menys de dos mesos -les proves tenen lloc al començament de juny- i no tenen professor que els done temari ni els guie en la forma de realitzar la prova.

Així mateix, la falta de docent provoca que els alumnes conserven en aquests moments la mateixa nota que tenien en la segona avaluació quan la professora titular va cursar baixa. Amb açò, si algun alumne estava suspés la seua nota continua sent aqueixa pel que, en cas dels alumnes de batxillerat, podria suposar la impossibilitat de realitzar la selectivitat. Quant als altres cursos afectats els alumnes s’arrisquen a quedar-se arrere en les matèries i a veure greument perjudicades les seues notes al no poder millorar les seues mitjanes actuals.

Davant açò, Pasies afirma que des del centre s’està fent tot el possible perquè Conselleria done resposta ràpida i clara al problema del centre i que oferisca una solució al més prompte possible. El centre entén que aquesta situació és insostenible tant per als alumnes com para els seus pares els qui, des de fora, estan vivint el calvari dels seus fills que veuen com perilla el seu futur acadèmic.

Posició de l’AMPA

Els pares i mares afectats titllen aquesta situació de “vergonyosa” i se senten decebuts pel tracte rebut. Des de l’organisme afirmen no haver tingut resposta a la carta enviada a la Direcció territorial demanant una resposta al seu problema. D’altra banda, agraeixen tota l’ajuda que els està prestant l’institut en aquests moments.

Així, els pares amb la col·laboració del centre cerquen en aquests moments un professor particular que puga fer classes -fora d’horari lectiu- als alumnes de segon de batxillerat, ja que són els més afectats per la falta de professor. Unes classes que hauran de pagar els pares i mares dels joves perquè els seus fills no es que es queden arrere i no es perjudique el seu futur.