Dos exemplars de trencalòs ja estan a la Tinença

663
Dos exemplars de trencalòs ja estan a la Tinença
Dos exemplars de trencalòs ja estan a la Tinença
PUBLICITAT

La Tinença de Benifassà compta ja amb dos exemplars de trencalòs després de la seua reintroducció amb dues cries. A la reintroducció de l’au que va desaparèixer de la zona en el segle XIX van assistir la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i la consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián.

Les cries han arribat a Bel, una pedania de Rossell, on les esperaven la vicepresidenta del Consell i la consellera d’Agricultura, juntament amb responsables municipals de la comarca i de les entitats que han col·laborat en el projecte de reintroducció d’aquest au en la zona, a més de tècnics de la conselleria i veïns de les poblacions properes.

La vicepresidenta ha destacat que es tracta de “un dia històric” perquè “recuperem un au que ha sigut tan característica d’aquestes muntanyes i que ha format part de la forma de vida” de la zona, mentre que la consellera d’Agricultura ha ressaltat la implicació de totes les entitats participants per a dur a terme un projecte “tan singular, tan important i amb tanta responsabilitat”.

Cal assenyalar que les cries, nascudes en el centre de cria en captivitat de Guadalentin (Cazorla), han sigut cedits per la Vulture Conservation Foundation (VCF) i batejats pels xiquets de les escoles de La Pobla de Benifassà i Rossell com Alòs i Amic.