Dos estudiants de l’IES Vilafranca, entre els millors d’una prova de matemàtiques

1330
Prova Cangur 2017
PUBLICITAT

20 alumnes de l’IES Vilafranca van participar el mes de març en la XXI Prova Cangur que convoca l’associació Le Kangourou sans Frontières a través de la Societat Catalana de Matemàtiques i la comissió del País Valencià. La Universitat Jaume I va acollir este repte matemàtic en els nivells de 3r i 4t d’ESO, així com també en 1r de Batxillerat. Els estudiants de 1r i 2n d’ESO van realitzar la prova en el seu propi institut.

Entre els joves vilafranquins, cal destacar a Luis Ferrer Altabás, que va quedar el 18é de 1333 participants en la categoria de 1r de Batxillerat. I en 1r d’ESO, a Enric Monfort Tena, que va aconseguir el lloc 28 de 1275. Des de l’IES Vilafranca han volgut donar la enhorabona pels seus bons resultats a ells i a tots els altres alumnes participants. Van realitzar el qüestionari 6 alumnes de 1r d’ESO, 2 de 2n d’ESO, 2 de 3r d’ESO, 5 de 4t d’ESO i 5 de 1r de Batxillerat.

El test matemàtic, el mateix per a tots els participants a nivell europeu i de la resta del món, consta de 30 problemes que van augmentant en dificultat. Hi ha cinc opcions de resposta per a cadascun. El temps, una hora i quart.

Prova Cangur 2017 2Prova Cangur 2017 3