Dos empreses dels Ports són candidates a ser proveïdors de material sanitari per a la Generalitat

1784
Fabricació de mascaretes a Marie Claire
Fabricació de mascaretes a Marie Claire
PUBLICITAT

-Marie Claire i Hiladuras Temprado opten al mega contracte sanitari de 240 milions d’euros amb el que el Consell vol garantir-se material sanitari per 2 anys

Un dels efectes més greus que la pandèmia de la COVID-19 va provocar al territori valencià fou l’escassetat de material sanitari i la poca planificació d’abastiment dels recursos. Per a fer-li enfront de aquesta situació i que no es torne a reproduir, el Consell ha impulsat un mega contracte de 240 milions d’euros que garantirà l’accés al material de protecció sanitària, i ara busca proveïdor que els subministre. Marie Claire, situada a Vilafranca, i Hiladuras Temprado, a Morella, són dues de les candidates a guanyar un concurs amb 90 participants.

Aquestes dues empreses s’han dedicat històricament al món del tèxtil, molt allunyat del mercat sanitari on ara volen incorporar-se. De fet, les conseqüències de la pandèmia va fer que s’aturara quasi per complet la venda del tèxtil i, per tant, la producció. Ambdós empreses van decidir reconvertir-se per subsistir, i ara troben una nova oportunitat de mercat que volen aprofitar. Les dues empreses formen part del llarg llistat d’empreses que volen accedir a algun dels diferents lots que forma l’oferta total de la Generalitat.

Aquestes empreses formaran part d’una estratègia del Consell per garantir el subministrament de material sanitari, a la vegada que promou l’ocupació i el desenvolupament d’empreses al territori valencià i, si foren escollides, a la comarca dels Ports.