Diversos actes recorden la Rogativa de Morella

311
DCIM100GOPROGOPR0156.JPG

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Com cada primer dissabte de maig, les morellanes i morellans esperaven celebrar la Rogativa i visitar a la seua patrona, la Mare de Déu de Vallivana. La situació amb la pandèmia de la COVID-19 no permet les tradicionals activitats de la romeria fins al santuari, de manera que l’Administració de Vallivana amb col·laboració amb l’Ajuntament de Morella, han programat alguns actes per a recordar aquesta festa tan volguda per totes i tots.

Els Gaiteros de Morella han recorregut els carrers de la ciutat a toc de diana i a les 9.00 hores han sonat les campanes de la Basílica Arxiprestal. El volteig marcaria l’eixida de la Rogativa cap al santuari. A més, aquesta vesprada tindrà lloc una missa especial amb els tradicionals càntics de la Rogativa a la Basílica Arxiprestal de Morella. El cap de setmana de la Rogativa finalitzarà amb el volteig de campanes del diumenge a les 18.00 hores, quan la Rogativa tornaria a la ciutat.

L’Administrador de Vallivana, Jesús Sangüesa, ha destacat que “a causa de la pandèmia hem programat uns pocs actes per a recordar que aquest seria el cap de setmana de la Rogativa a Vallivana”. Jesús ha recordat que “és una tradició amb molta participació per a visitar a la Mare de Déu de Vallivana, la nostra patrona, i esperem que prompte es puga desenvolupar amb normalitat”. A més, la regidora de Tradicions, Malú Blasco, ha afegit que “l’any passat ja es va suspendre per la COVID-19 i es van realitzar actes participatius en xarxes i des dels balcons, i enguany s’han programat aquestos actes que recorden una tradició molt arrelada a les morellanes i morellans”.

Cal recordar que la Rogativa de Morella és una celebració tradicional que té lloc cada primer dissabte de maig per a visitar a la Mare de Déu de Vallivana i demanar aigua per al camp. Així, es va en romeria des de la ciutat fins al santuari de Vallivana situat a poc més de 20 quilòmetres de la ciutat. Tradicionalment es passa la nit al santuari i el diumenge la peregrinació torna a Morella.