Diumenge d’ornitologia a Vistabella del Maestrat

223
PUBLICITAT

L’ornitologia té un important lloc en l’agenda cultural de Vistabella del Maestrat. El diumenge passat, especialistes del Grup Au d’Ornitologia van organitzar un taller d’anellament d’aus al paratge que envolta la Font de l’Espino, on hi ha instal·lada una estació d’anellament per a control d’aus nidificants. Durant la jornada es van poder estudiar quatre espècies d’aus: el mosquiter pàl·lid (Phylloscopus bonelli), el pit-roig (Erithacus rubecula), la primavera (Periparus ater) i la busquera de cap begre (Sylvia Atricapilla).

Alguns xiquets i adults van aprendre el procés de la captura dels pardals, en aquest cas amb xarxes japoneses. Després, es van explicar les tasques de l’anellament, l’ecologia dels pardals capturats i les respectives estratègies migratòries. Els anelladors professionals van mesurar amb diferents instruments l’estat de cada exemplar, les seues característiques i les diferències respecte a altres espècies.

El proper dilluns 31 de juliol seguirà l’activitat ornitòloga amb una jornada dedicada al Paixarell (Linaria cannabina) al Pla de Vistabella. El Grup Au d’Ornitologia, experimentat amb aquesta espècie (més de 10.000 paixarells anellats), organitza també aquesta activitat amb el suport i el finançament de l’Ajuntament de Vistabella per tal de donar a conéixer el projecte que s’està duent a terme des de fa cinc anys. El taller d’anellament es realitzarà, aquesta vegada, usant per a les captures la xarxa de terra, mètode diferent del de les xarxes japoneses utilitzades a la Font de l’Espino.