Dissenys que ixen del cor

991
PAULA VAL MONFERRER
PAULA VAL MONFERRER

-La vilafranquina Paula Val ha guanyat el concurs de polseres de la Magdalena 2018 i el del cartell del 54 Sexenni de Morella

Milers de persones llueixen i gaudeixen contemplant els seus dissenys. La vilafranquina Paula Val Monferrer és la creadora de la polsera de les festes de la Magdalena 2018 i del cartell del 54 Sexenni de Morella. La jove va nàixer a Castelló el 16 de febrer de 1989 però molt prompte es va mudar a Vilafranca on va viure fins als setze anys, quan va tornar a Castelló a cursar els estudis de Batxillerat.

Paula Val, qui va estudiar disseny d’interiors i treballa com a dissenyadora gràfica i creativa en Mari Claire des de fa set anys, ja s’havia presentat amb anterioritat a concursos de disseny ambdues localitats però sense tanta sort com ara. Així, la motivació per a presentar-se als concursos li ve de la seua família i amics que la recolzen i de la seua forma de ser, ja que ella mateixa es defineix com “una persona molt activa” que sempre està fent coses.

D’aquesta forma, va decidir tornar a intentar-ho amb el disseny de la polsera de la Magdalena -per al qual ja va participar en l’edició de 2015 però que no va resultar vencedora- i amb el cartell del Sexenni, ja que l’any anterior va provar sort amb el de l’Anunci però la fortuna no la va acompanyar. No obstant açò, ella mai ha perdut ni les ganes ni l’esperança i ha seguit treballant perquè els seus dissenys representen a la seua terra.

Després de moltes hores de treball i esforç invertides, enguany ha vist com el seu treball ha sigut recompensat sent els seus dos dissenys del 2017 guanyadors dels certàmens als quals s’ha presentat. En el cas de la polsera de la Magdalena va voler incloure elements que “representen molt bé a les festes”, com són el castellonero i la castellerona que apareixen en cada extrem. Per la seua banda, per al cartell del Sexenni tenia la idea i el tema molt clars. “Volia alguna cosa que representara als morellans” i, per açò, li va venir a la ment el paper arrissat; la tècnica per a elaborar les carrosses de l’Anunci i per a decorar els carrers durant el Sexenni als quals els veïns del municipi dediquen tantes hores de treball. Així, es va posar a la feina i ella mateixa va confeccionar el cartell basant-se en aqueixa tècnica, fent als morellans i el seu treball per les seues festes protagonistes del seu disseny.

“Sorpresa i alegria”. Açò és el que va sentir en rebre la trucada de Sara Usó i saber que el seu disseny ho lluirien milers de persones durant les festes fundacionals de Castelló i també en veure que el seu cartell era el triat per a representar al Sexenni, ja que com ella mateixa afirma, han sigut molts els dissenys presentats, per la qual cosa que “el teu resulte guanyador és tota una sorpresa” i també “un orgull”.

Concursos passats i futurs
Paula Val s’ha presentat a diferents concursos en els últims anys, com el Legfie Lycra a nivell nacional en 2015 en el qual va quedar en segona posició i al concurs de portades dels llibres de festes de Vilafranca del 2015, al de polseres per a la Magdalena 2016 i al cartell de l’Anunci 2017 en els quals no va resultar guanyadora.

Ara, ja té en ment alguns nous projectes i concursos que durà a terme sempre que el temps ho permeta. És possible que en un futur els seus dissenys tornen a estar en les polseres de la Magdalena o en els cartells de diferents festejos a nivell provincial.