Dirigents del Castelló i Tarragona mostren al bisbe de Tortosa la seua “preocupació” pel futur de la diòcesi si Catalunya s’independitza

230
Visita a Tortosa
Visita a Tortosa
Visita a Tortosa

-Nota de premsa del PP-

El projecte #JuntsSenseFronteres posat en marxa pel Partit Popular de Castelló i el de Tarragona per evidenciar l’absurd de les fronteres, ha reunit avui els dos presidents provincials, Javier Moliner i Alejandro Fernández amb el bisbe de Tortosa, l’Excel·lentíssim i Reverendíssim Don Enrique Benavent Vidal, al qual han traslladat la seva preocupació pel futur de la diòcesi davant d’una hipotètica secessió, una diòcesi, recordem, compartida entre les dues províncies.
Moliner ha destacat després de la reunió que “avui posem damunt de la taula una de les qüestions que amb més arrel històrica ens ha portat pel mateix camí. El sud de la província de Tarragona i el nord de la província de Castelló hem caminat sobre una història basada en un patrimoni religiós, governat des de la mateixa Diòcesi, i que ha comptat amb una col·laboració lleial des de les institucions i en l’àmbit del privat per fer gran tot el que hem heretat dels nostres avantpassats “.

“Crec que qüestionar aquesta història comuna amb l’únic afany de posicionament polític feia no se sap on, com fa el Govern de Mas, suposa donar un pas per ser cada dia més febles i menys competitius. JuntsSenseFronteres persegueix posar en valor allò que ens ha fet grans en un moment en que un sol no és ningú en el món si no té una capacitat de convertir-se en un potencial més gran. Amb la pluralitat necessària hem de ser capaços de trobar un marc de convivència comú i no trencar allò que hem construït junts “, ha subratllat el líder castellonenc.

Per la seva banda, Alejandro Fernández ha recalcat que “avui hem vingut a parlar de patrimoni, i fer-ho és parlar de tot allò que tenim compartit entre les dues províncies i que s’exemplifica en aquest bisbat compartit. Avui fem una visita cultural per conèixer i posar en valor aquest patrimoni que ens uneix, i que seria terriblement negatiu si s’arribés a dividir. La Catedral és símbol de la unió entre dues províncies germanes unides pel sentiment espanyol “.

Cal destacar que la Diòcesi de Tortosa compta amb una superfície de 6.450 m2, congrega prop de 300.000 habitants en 99 municipis, dels quals 33 són del nord de la província de Castelló i 66 de la província de Tarragona. Concretament enllaça les comarques de del Baix Ebre, el Baix Maestrat, el Montsià, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta, i part de les comarques de l’Alt Maestrat, el Baix Camp, els Ports i el Priorat. Aquest territori episcopal compta amb 141 infraestructures eclesiàstiques, moltes d’elles de gran valor religiosos, històric i artístic per a les dues províncies.

Aquestes reunions temàtiques i periòdiques estan concebudes com a espai d’unió en els quals es posaran en contacte a responsables polítics de les dues províncies i societat civil per plantejar una acció conjunta que posi en valor la importància de no tenir barreres. I culminaran el proper dissabte 8 de novembre amb un dinar de germanor entre les dues províncies que es durà a terme a Vinaròs.