Diputació posarà en marxa 11 programes per ajudar al creixement de les empreses de Castelló durant 2017

105

 

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

L’Estratègia Provincial de Foment de l’Ocupació, l’Emprenedoria i la Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló inclourà en 2017 11 programes per ajudar al creixement i consolidació de les empreses de la província. El Govern Provincial posarà al servei de les PYMES l’oportunitat de beneficiar-se d’una àmplia bateria de mitjans que van des de l’assessorament individualitzat, que permet realitzar un diagnòstic estratègic i de posicionament empresarial, programes d’acceleració empresarial, formació gratuïta per a les empreses especialitzada en augmentar la qualificació professional, sessions de networking entre les pymes, autònoms / es i empresaris / es, a través d’esmorzars empresarials i l’organització de trobades.

Per a això, tindran a la seva disposició despatxos, sales de reunions, aules de formació, zones de coworking i espais creatius per desenvolupar la seva activitat empresarial, ubicats a la xarxa de 5 Centres d’Innovació i Ocupació que la Diputació té oberts als llarg de tota la província.

De la mateixa manera, les empreses podran també beneficiar-se de forma gratuïta del servei de selecció de personal, mitjançant l’Agència de Col·locació autoritzada, situada en els Centres CEDES de la Diputació, i del servei de prospecció d’ocupació, que reforça la tasca de intermediació laboral.

La Diputació completa els recursos destinats a donar suport al teixit empresarial castellonenc amb el programa “Castelló Global Program” (CsGP), impulsat conjuntament amb Espaitec des del 2013, i que ha aconseguit accelerar el creixement de desenes d’empreses; així com un programa d’assessorament i informació a Pimes sobre línies de finançament europeu.

Formació especialitzada per ajudar a créixer a les empreses

En la mateixa línia, les empreses de la província de la Castelló tenen l’oportunitat de formar els seus empleats gratuïtament a la formació que la Diputació de Castelló oferirà el 2017.

Així, l’any vinent, es posaran en marxa diversos cursos i tallers. Com com a novetats, s’inclouen un taller sobre cartelleria publicitària, un altre sobre posicionament web i comunicació a través de Youtube i un curs sobre disseny de webs amb WordPress, entre d’altres. Als que cal afegir itineraris d’especialització en gestió administrativa, que inclou un taller d’eines financeres per a la presa de decisions. Un altre itinerari d’especialització en comunicació i màrqueting, amb una alta demanda de noves temàtiques per part de les empreses, ja que es tracta d’una àrea que cobra cada dia més importància en la gestió empresarial.

 

Servei gratuït amb doble retorn

El diputat de Promoció Econòmica ha posat en valor el Servei de Prospecció d’Ocupació, “un servei totalment gratuït per a empreses i demandants d’ocupació”. Per això, un equip d’experts en ocupació dóna suport directament la tasca realitzada pels tècnics que componen l’equip humà de les Agències de Col·locació de la Diputació de Castelló.

Els principals llocs de treball oferts són operaris, tant del sector ceràmic com d’altres sectors, llocs relacionats amb l’hostaleria -cambrers, cuiners i ajudants de cuina-, treballadors especialitzats -electromecánicos, electricistes, soldadors, mecànics, fresadores-, enginyers i altres : informàtics, fisioterapeutes, community manager o dissenyadors.

Assessoren les empreses, també en matèria de contractació, ja que tal com ha remarcat Aguilella “el Servei de Prospecció d’Ocupació està format per un equip d’especialistes en ocupació, que assessoren en tot moment a l’empresa usuària. La seva tasca consisteix en la recepció, difusió i gestió d’ofertes d’ocupació, en l’anàlisi de les parades, la definició de les competències personals i professionals requerides, així com en la preselecció i derivació de candidats / es que més s’ajusten a les necessitats l’ocupador. L’equip de prospectors també facilitarà informació sobre incentius a la contractació i subvencions per al foment d’ocupació en la província de Castelló”.

Cal recordar que, a més, la Diputació de Castelló és Agència de Col·locació autoritzada pel Sistema Nacional d’Ocupació amb el número 1000000087. Això implica que col·labora amb el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) en la realització d’activitats d’intermediació laboral.