Diputació invertirà més de 2,5 milions per millorar la seguretat i resposta dels bombers davant les emergències

470
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El pressupost frega els 18 milions i s’inclou una partida de 1,2 milions per construir o renovar instal·lacions del Consorci

L’Assemblea General del Consorci Provincial de Bombers ha aprovat el pressupost de l’any que ve, en el qual s’han aprovat més de 2,5 milions d’euros en inversions directes per millorar el temps de resposta i l’eficàcia del servei, així com en implementar noves mesures per garantir la seguretat dels professionals que el componen davant de qualsevol emergència plantejada.

Per a això s’ha aprovat a la Diputació de Castelló un pressupost que ascendeix a 17.630.000 d’euros i que contemplen tots els plans i projectes conjunts que estan coordinat el Govern Provincial amb el Consell per millorar la resposta davant les emergències de tota la província.

Es tracta d’uns pressupostos que, tal com ha subratllat el diputat delegat de Bombers, Luis Rubio, “se centren més que mai en posar a disposició dels herois que formen el Consorci Provincial de Bombers totes les eines possibles per actuar amb garanties i rapidesa”.

Per això, el pròxim exercici es destinarà 1.200.000 euros del pressupost a la construcció o renovació de les instal·lacions de bombers i protecció civil. “El Consorci Provincial de Bombers actua en tots els municipis de la província menys Castelló, que compta amb servei propi, i aquesta inversió en infraestructures ens permetrà millorar el temps de resposta en totes les zones d’actuació del territori”, ha destacat Rubio.

270.000 euros en nous equipaments

Referent a això, el diputat de l’àrea ha posat èmfasi en la importància de dotar els bombers de la província de Castelló de les millors eines per combatre les emergències. Per això, en el pressupost de l’any que s’han consignat 90.000 euros, que es prolongaran en dues anualitats idèntiques fins a 2018, al projecte de canvi de vestuari d’intervenció dels bombers i que se sumaran a la compra de dos vehicles forestals pesants per tallar qualsevol incendi, amb especial atenció a les zones rurals de la província.

Setze noves brigades de treball

No en va, la lluita contra els incendis en l’entorn natural és un dels principals comeses del Consorci Provincial de Bombers i per a això la Diputació cofinançarà l’any que, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, un servei amb fins a 16 brigades de treball en interfície urbana per a la prevenció d’incendis.

Per a això, les administracions provincial i autonòmica invertiran 945.992 euros a parts iguals que es destinaran a “portar a terme unes més que necessàries tasques de prevenció durant tot l’any”. “El Consorci Provincial de Bombers té entre les seues missions l’extinció del foc però no hi ha millor manera de fer-los desaparèixer que des de la prevenció i és per això que hem volgut fer un pas més en el servei que oferim per apartar el foc del nostre entorn natural “, ha ressaltat Rubio.