Inversions per tractar les aigües residuals de Forcall, La Mata, Villores, Olocau, Todolella, Palanques, Sorita i Vallibona

86
Visita depuradora Benlloch-Vilanova d'Alcolea
PUBLICITAT

La presidenta visita les obres de l’estació Benlloc-Vilanova d’Alcolea, la qual forma part de les actuacions a executar abans de l’1 de gener del 2026. La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha garantit a través de la institució la depuració d’aigües a l’interior de la província amb la inversió d’11 milions d’euros en 15 depuradores. Nou actuacions estan en procés de licitació, i corresponen a La Mata, Villores, Olocau, Todolella, Palanques, Sorita, Forcall i Vallibona al nord de la província, a més de l’ampliació de la depuradora de Cinctorres.

D’altra banda, en estat d’adjudicació es troben un total de tres actuacions i que són el bombeig de Vilanova d’Alcolea a la EDAR de Benlloc, l’estació depuradora de Vallibona i les obres per a construir una estació de bombeig que permeta tractar les aigües residuals d’Higueras a la localitat veïna de Pavías.

La dirigent provincial ha visitat en el matí d’este divendres les obres de l’estació depuradora Benlloc-Vilanova d’Alcolea, la qual forma part d’eixes 15 actuacions que estaran concloses abans de l’1 de gener de 2026 i que, com ha expressat Marta Barrachina, és un servei fonamental per als municipis. Sobre aquest tema, pel fet que des del Govern provincial “som plenament conscients que el camí a seguir és la inversió en infraestructures hídriques ja siguen d’aigua potable o de sanejament i depuració”. Per a això, les 15 actuacions a executar abans de l’1 de gener de 2026 compten amb un pressupost de quasi milions d’euros, entre la Diputació i la EPSAR.

Quant a les obres a executar en l’estació depuradora Benlloc-Vilanova d’Alcolea, la presidenta de la Diputació, al costat del vicepresident i responsable de l’àrea d’Infraestructures, Héctor Folgado, i el diputat del Cicle Integral de l’Aigua, Iván Sánchez, ha comprovat de primera mà els treballs a realitzar que tenen un termini d’execució de set mesos. Durant eixe temps es treballarà en la reforma i ampliació de l’estació depuradora d’aigües residuals urbanes que se situa en el terme municipal de Benlloch, en l’emplaçament de les actuals instal·lacions de depuració ja en explotació.