Diputació i Generalitat s’alien per a acabar amb la bretxa digital de gènere a l’interior de Castelló

602
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló


La vicepresidenta Patricia Puerta ha inaugurat aquesta vesprada a Morella el primer curs formatiu destinat a la dona rural dedicat a les TIC

La Diputació de Castelló i l’Institut de les Dones de la Generalitat s’han proposat trencar amb la bretxa digital i estimular l’apoderament de la dona rural a través de les noves tecnologies en l’interior provincial. Fruit d’aquest objectiu comú hui s’ha inaugurat a Morella la primera edició dels cursos específics per a dones que necessiten aprendre o comunicar-se a través de les TIC.

La vicepresidenta de la institució i diputada d’Igualtat, Patricia Puerta, ha assistit aquesta vesprada a la sessió inaugural, en la qual ha estat acompanyada pel diputat de Promoció Econòmica, la directora general de l’Institut de les Dones, Maria Such, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

Des de la Diputació, Puerta ha assegurat que “hem vingut a fomentar la igualtat en l’adquisició d’habilitats de comunicació aplicant les noves tecnologies amb l’objectiu d’apoderar a la dona rural beneficiant-se de totes les possibilitats que ens ofereixen dia a dia”. “L’actual situació provocada per la Covid-19 ens ha posat de manifest la necessitat de saber utilitzar les TIC per a la gestió personal de la nostra vida quotidiana”.

El programa formatiu s’ha plantejat de forma itinerant, de forma que s’impartirà en tots els centres de la xarxa CEDES de la Diputació de Castelló. En aquest sentit, la vicepresidenta ha donat les gràcies al diputat de Promoció Econòmica l’haver cedit tots els espais i la infraestructura tècnica per a fer possible la realització d’aquesta iniciativa.

Gràcies a aquesta aposta per xafar territori, al finalitzar les formacions s’hauran beneficiat 80 dones de totes les comarques de Castelló.

En tot moment s’ha tingut en compte l’excepcionalitat del moment i s’ha concebut el programa formatiu des d’una visió b-learning. És a dir, es compagina la part presencial amb l’online. “En tot moment hem tingut presents els protocols sanitaris marcats per les institucions per tal de garantir la salut de totes les persones presents”.

La vicepresidenta ha agraït a l’Institut de les Dones la seua plena col·laboració per a portar endavant aquest programa i s’ha mostrat oberta a obrir noves vies de treball conjunt “per a seguir avançant cap a una societat més moderna, justa i igualitària”.