Diputació i Generalitat promouen la implantació de plans de transparència als municipis de Castelló amb una línia d’ajudes de 300.000 euros

580
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló ha llançat aquesta setmana la convocatòria d’ajudes a municipis, mancomunitats i entitats locals menors per a la promoció de la transparència i la participació. Es tracta de la primera vegada que la institució provincial, en col·laboració amb la Generalitat, es bolca de forma decidida amb els ajuntaments de la província en matèria de foment del govern obert, per al que es compta amb un pressupost de 300 mil euros.

Aquesta línia de suport municipal naix fruit del conveni de col·laboració signat enguany entre ambdues institucions baix l’objectiu d’unir forces per a dotar els ajuntaments de més recursos perquè acaben adherint-se al llarg d’aquesta legislatura a tots els estàndards internacionals de transparència. De l’assignació total, la Conselleria de Participació i Transparència aportarà la xifra de 200 mil euros, mentre que la institució provincials posarà els 100 mil euros restants.

La diputada de Transparència, Xaro Miralles, ha afirmat que «és imprescindible integrar la filosofia de la transparència a les administracions perquè la ciutadania té el dret de conéixer com es gestionen els fons públics i baix quins criteris actuen els governs municipals».

SUPORT A LES ENTITATS LOCALS MÉS XICOTETES

Les subvencions estan especialment adreçades a aquelles entitats locals amb menor capacitat econòmica i de gestió a fi que superen les dificultats que tenen per a atendre les obligacions que els exigeix la legislació sobre transparència i implementar mecanismes que faciliten la participació dels ciutadans en els assumptes públics.

De es bases es desprén l’existència de dos programes d’ajudes, un d’ells es focalitzarà en el recolzament d’iniciatives de participació ciutadana i l’altre en projectes de transparència i bon govern. El pressupost per a cada línia serà de 150 mil euros.

Les subvencions s’hauran de sol·licitar a través de la seu electrònica de la Diputació en el termini especificat a la convocatòria.