Diputació i Confederació de l’Ebre concretaran a juny on van els 10 milions d’euros destinats a la conca del riu Bergantes

890
Reunió de Javier Moliner amb el president de la CHE, Xavier de Pedro
PUBLICITAT
Reunió de Javier Moliner amb el president de la CHE, Xavier de Pedro

-Nota de premsa de la Diputació de Castelló-

Els tècnics de la Diputació de Castelló i de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ( CHE ) estan ultimant el pla d’actuacions que s’executaran a la comarca dels Ports acordat entre ambdues institucions el passat mes de febrer per garantir l’abastament d’aigua a la comarca , tant per al sector agroramader com en nuclis urbans per al consum humà .

El president Moliner ha anunciat avui que serà en aproximadament un mes , a finals de juny , quan rebi la visita a Castelló del president de la CHE ” per tancar el cronograma d’aquestes actuacions que solucionin les mancances hídrica d’aquesta zona durant els propers anys . Un pla d’inversions i unes actuacions que , recordem , van acompanyats del blindatge d’una reserva hídrica de 10 hectòmetres cúbics d’aigua per a la província en el pla de Conca de l’Ebre , un èxit històric per a la província de Castelló ” .

Cal assenyalar que aquesta planificació d’actuacions , que es finançarà a càrrec del pressupost de la Confederació, es plantejarà l’execució de diferents obres com embassaments , pous i altres actuacions .

La Diputació inverteix 10 milions en 2014 en el cicle integral de l’aigua
El compromís de la Diputació de Castelló en matèria hídrica és el de garantir l’òptim funcionament del cicle de l’aigua en els municipis de la província . Tant és així que la institució invertirà aquest any 10 milions d’euros entre les diverses actuacions que està desenvolupant i que s’engloben en el Pla Provincial de Depuradores i el Pla Provincial d’Abastament d’ Aigua.

PROVEÏMENT D’AIGUA
El Pla d’Abastament d’ Aigua de la Diputació compta aquest any amb una inversió de 1,5 milions d’euros . Reuneix dues línies de treball diferenciades : les de qüestions d’urgència ( cisternes d’aigua , reparacions urgents de la xarxa de proveïment , bombes d’aigua, etc . ) En el Pla de Garantia de Proveïment , i les inversions a mitjà – llarg termini per garantir l’ús eficient de l’aigua pels municipis en el Pla d’Eficiència hídrica .

“Els ajuntaments compten amb nosaltres tant per solucionar els problemes urgents que se’ls plantegin , amb el Pla de Garantia , que preveu subvencions trimestrals per donar resposta immediata a aquestes demandes , i també en el mitjà- llarg termini amb mesures estructurals preses amb el criteri tècnic que requereixen aquests casos ” , ha assenyalat el president .

En aquest sentit , els ajuts de la primera convocatòria trimestral del Pla de Garantia de Proveïment s’han destinat en els casos d’Ares del Maestrat i Ballestar a finançar el transport de cisternes d’aigua ; i en els casos de Caudiel i Vilavella , sengles reparacions de trencaments en xarxes d’abastament i distribució d’aigua .