Diputació i CEEI Castellón mantenen oberta la convocatòria del Programa Òrbita fins al 19 de juny

668
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

– La tercera edició del programa d’acceleració empresarial repartirà 100.000 euros en premis als projectes més innovadors

Ferrando: “La societat s’enfronta en aquests moments a reptes que demanen mirades alternatives i solucions creatives al mercat”

El Programa Òrbita d’acceleració empresarial que impulsa la Diputació de Castelló junt amb el CEEI Castellón tancarà el pròxim 19 de juny el termini de presentació de propostes per a la seua tercera edició, després d’ampliar-se dos mesos el període inicial per la crisi de la Covid-19.

Així, els projectes empresarials encara tenen tres setmanes per a entregar les seues candidatures a aquest certamen que compta amb 100.000 € en premis cash i completament ‘equity free’ per donar suport a la projecció de les idees innovadores en aquests moments.

Per al diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, Pau Ferrando, «l’emergència sanitària ha evidenciat que la nostra societat s’enfronta contínuament a reptes inesperats que demanen, ara més que mai, mirades alternatives i solucions creatives al mercat».

La convocatòria està oberta a empreses i projectes de tot el territori nacional i es dirigix a dos tipus de beneficiaris. D’una banda, a empreses en fase ‘Seed’ (llavor) i ‘Early Stage’ (etapa primerenca) de qualsevol sector, amb un model de negoci ja testat o molt definit i amb un màxim de cinc anys d’antiguitat des de la seua constitució i/o des de l’inici d’activitat. 

Per l’altra, a persones emprenedores que, en el moment de la convocatòria, encara no hagen constituït la societat mercantil, però que donen d’alta la mateixa en el termini màxim d’un mes des de la data en què reben la notificació que han sigut seleccionats per a l’entrevista personal prèvia a la decisió final sobre els 10 participants.

L’essència del programa passa per la posada a la disposició d’aquestes 10 empreses seleccionades un itinerari de suport i formació altament qualificat per desenvolupar tot el seu potencial competitiu. Les sessions de treball tindran lloc enguany del 3 de setembre al 3 de desembre, mes en què també tindrà lloc el lliurament de premis.

Els 100.000 € previstos en premis es repartiran entre les cinc empreses guanyadores dels Premis Òrbita, a raó de 20.000 € ‘equity free’ per a cadascuna, la qual cosa suposa la dotació més gran d’un programa d’acceleració a Espanya. Al final del trajecte, tots els participants optaran a finançament dels seus projectes a través del Club d’Inversió d’Òrbita.